Lente & zomer = Ijsjes tijd

Iedereen heeft wel een ‘guilty pleasure’ en voor mij is dit ijs.  Ik ben echt verzot op ijs.
De lente & de zomer zijn dan ook een marteling voor mij want mijn zin op ijs vergroot alleen maar en aangezien ik gekozen heb voor een nieuw gezond voedingspatroon hoort daar eigenlijk geen ijs bij, maar af en toe verwen ik mijzelf al eens & dan is het steeds met ijs.

Bij de start van mijn nieuw voedingspatroon was ik ontzettend streng voor mijzelf en at ik niets waarvan ik wist dat het niet goed voor mij was, maar nu ben ik al iets soepeler & af en toe verwen ik mijzelf al eens.

Via mijn blog wil ik jullie een leuk adresje meegeven waar het ijs echt overheerlijk is.
Een tijdje geleden hadden mijn man, ik en mijn mops Duvel een lange wandeling gemaakt in het Hallerbos & op onze terugweg (via omleiding) kwamen we uit in Pepingen bij Ijssalon Bogaerde .  Mijn man zei dat ik mijzelf wel eens iets mocht gunnen na een hele week zo gezond te eten & na een wandeling van meer dan 2u, ik had natuurlijk niet meer nodig om mij te laten overtuigen.
Wat ben ik zo blij dat we hier even gestopt zijn voor Quality time want dit adresje is echt een aanrader.  Het is een bakkerij, ijssalon & koffiebar en het is in een prachtig pand gevestigd (fermette) en het heeft een gezellig binnenterras.
Ik bestelde mij direct een coupe met drie bollen (Manon, Tiramisu en black cookies) en slagroom.  Ik heb ondertussen al veel ijs gegeten, maar dit ijs is echt overheerlijk.  Ze hebben 16 verschillende smaken, genoeg redenen om nog eens terug te gaan!

IMG_8485

Thuis heb ik heel bewust geen ijs in de diepvries aangezien ik weet dat de verleiding te groot zou zijn, maar ik heb ondertussen wel al een gezond alternatief gevonden namelijk Gezond Bananenijs – ijs zonder room, suiker & kunstmatige stoffen.  De basis voor dit heerlijke toetje of tussendoortje is: banaan. Banaan zorgt voor dat romige effect waardoor het net echt roomijs is!
Het is ontzettend eenvoudig om te maken en je hebt hier geen ijsmachine voor nodig.
Het enige wat je moet doen is bananen bewaren in de diepvries. Als ik overrijpe bananen heb die ik net niet lekker genoeg meer vindt om ze zo op te eten, bewaar ik deze in de diepvries.  Tip: pel de banaan en bewaar ze in zijn geheel in een zakje dit is veel eenvoudiger om de hoeveelheid banaan in te schatten bij het maken van jouw ijs.  De bananen moeten wel minimum 2u in de diepvries alvorens je ze kan gebruiken.

Wat heb je nodig voor 1 portie?
– 1 bevoren banaan
– een keukenmachine of een blender
(eventueel een klein beetje amandelmelk of andere melk indien jouw blender niet sterk genoeg is) 

Bereidingswijze:
– doe de banaan in de blender of keukenmachine
– maal de bananen helemaal fijn, totdat het een romige substantie heeft. (indien jouw blender niet sterk genoeg is voeg dan een beetje melk toe zodat het makkelijker is om te mixen)
– je kunt het nu meteen opeten, maar het ijs wordt wat steviger als het nog even (ongeveer 20 minuten) terug in de vriezer gaat.
– geniet van je heerlijk, simpele en romige ijs

IMG_8597
Smakelijk!

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s