Beweeg je meer met een Activity tracker?

 

enhanced-3360-1425003790-8
Activity trackers zijn nog nooit zo hip geweest & ik ben ook fan.  Ondertussen zijn er ook verschillende merken die verschillende modellen op de markt hebben gebracht denk maar aan Apple Watch, Gear Fit, Mio Fuse, LG, Fit bit Charge HR en anderen

Toen ik besloot om gezonder te leven, wilde ik vooral veel meer  gaan bewegen.
Een Fitbit leek mij hiervoor ideaal omdat deze ook een zeer mooi design heeft wat toch ook niet onbelangrijk is als je hem elke dag draagt.
Ik was de eerste dagen echt niet goed van de slechte resultaten die op mijn Fitbit verschenen 😦

Wat is een activity tracker?
Een activity tracker (de naam zegt het al) meet je activiteiten en kan je helpen om inzicht te krijgen in hoe gezond je leeft, hoeveel calorieën je verbrand en of je wel genoeg beweegt op een dag.  Een activity tracker kan een handig hulpmiddel zijn als je bijvoorbeeld wilt afvallen of gezonder wilt gaan leven en meer wilt gaan bewegen. Een activity tracker draag je net als een horloge om je pols. Door slimme sensoren meet de polsband wat je aan het doen bent.
De meeste activity trackers gaan zelf nog een stukje verder en zijn eigenlijk al persoonlijke coaches, ze geven je aanwijziginen wanneer het tijd wordt om te bewegen, of je lang genoeg hebt geslapen en ze geven je een dagelijks doel.

Ik heb voor een Fitbit Charge HR gekozen omdat ik de app van Fitbit ontzettend gebruiksvriendelijk vind. De app geeft mij een mogelijkheid om mijn activiteiten op te volgen en te analyseren.
Bv: hoeveel stappen, afgelegde afstand, verbrande calorieën, actieve minuten, hoeveel keer je een trap hebt opgelopen, je slaappatroon, …
Het leuke is ook dat je jezelf doelen kan opleggen & dan krijg je regelmatig een update op je gsm wat voor mij heel motiverend werkt.

Een extra snufje aan de Fitbit Charge HR is dat hij ook mijn hartslag meet en vastlegt. Dit is heel interessant bij een workout.
Ik gebruik mijn fitbit zelf als wekker, als de wekker afloopt maakt hij geen lawaai maar trilt hij op mijn pols (veel aangenamer om wakker te worden).

Welke activity tracker is het beste?
Er zijn ondertussen al zoveel verschillende trackers te verkrijgen dat ik dit echt zeer persoonlijk vind.  Koop gewoon de tracker die de meeste functies heeft die je zelf wenst.  Indien je gewoon wilt weten hoeveel stappen je op een dag hebt gezet dan moet je geen dure tracker  gaan kopen natuurlijk.
Op volgende link kan je misschien makkelijk jou exemplaar terugvinden Activity tracker kopen?

Beweeg je nu meer door een activity tracker?

Als je meer wilt bewegen,  is de aankoop van een activity tracker echt wel aangeraden.
Het zijn eigenlijk eerder coaches die je bewust maken van jouw dagelijkse activiteiten. 
Je kan zelf doelen toevoegen waardoor je elke dag toch gestimuleerd wordt om jouw doel te behalen.
Mijn doel is om elke dag minstens 11.000 stappen te zetten als je een beroep hebt waarbij je beweegt mag dit geen probleem zijn maar als je zoals mij een zittend beroep hebt, kom je hier amper aan maar dankzij mijn fitbit behaal ik elke dag mijn doel.  Als ik tijdens de middag zie dat ik nog maar amper gewandeld heb, ga ik tijdens mijn middag pauze een wandeling maken in het park. Als ik ’s avonds zie dat ik mijn doel niet behaald heb, doe ik in de fitness een extra cardio traning, of ik ga nog eens met mijn hond wandelen en bij slecht weer loop ik rond de eettafel tot mijn doel bereikt is.
De nieuwe activity trackers zijn ook mooi van design waardoor je deze ook gerust op het werk kan dragen, ik draag mijn gewone horloge nooit meer & ik ga zelf niet meer zonder mijn Fitbit buiten, het enige moment dat ik hem  niet draag is in de douche/bad omdat hij niet waterdicht is en als de batterij aan het opladen is (om de 5dgen moeten ik hem opladen).
Wil je meer bewegen –> koop je dan echt een activity tracker hoe confronterend het ook mag zijn, je zal veel meer bewegen! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s