Wat is fitboxing?

 

76243806_4pl

Fitboxing = mijn geweldige workout om mijn conditie en zelfverdedigingskwaliteiten te verbeteren!Elke maandag & woensdag ga ik fitboxen in Sportzone te Liedekerke.  Ik ben nog maar een paar weken bezig, maar ik ga er met zoveel plezier heen & ik kom steeds met zo een voldaan gevoel weer buiten dat ik dit de perfecte workout voor mij vind.
Fitboxing blijft momenteel in populariteit groeien, maar wat houdt het nu in & waarom is het zo goed voor jou?

Fitbox is eigenlijk gewoon zoals kickboksen of boksen, maar dan zonder lichamelijk contact. Het is een combinatie van kickboks- en bokstechnieken die afgewisseld worden met conditioning. 
Onder begeleiding leer je kneepjes van het kickboksen: punches, hoeken, jabs, ellebogen, knieeën, zijwaartse trap, low kick, high kick, directe stoten, …

Het is een zeer intensieve workout, waarbij je je tevens nog eens leert verweren.
Het is zowel geschikt voor mannen en vrouwen, jong en oud en je kan starten op ieder niveau. Het is een perfecte workout want door fitbox krijg je een gespierd lichaam & laat sterk nu het nieuwe slank zijn, ideaal om tijdig Summerproof te raken.

11887019_784146345028849_1739043399_n

Iedere les leer je een nieuwe techniek waardoor er ook veel variatie is, zowel je armen, buik, billen als benen worden stevig getraind.  Ik ben ondertussen toch al een 2 maand goed aan het trainen & mijn fysieke uithouding is momenteel zeker niet slecht, maar na een uurtje fitboxing voel ik aan iedere spier dat ik er een stevig workout opzitten heb!
Ik heb net daarom zo een plezier aan fitboxing, je traint echt al je spieren waardoor mijn lichaam als geheel fit wordt.
Fitbox = een ultieme full body workout die echt alle spieren uit je lichaam op proef stelt!

9e8a22adfcc99406eb5916f219b1c670
Positieve effecten van Fitbox:
– je conditie gaat er razendsnel op vooruit
– je zweet veel
– je verbrandt veel calorieën tijdens 1 workout
– je hartslag gaat de hoogte in
– je zelfvertrouwen krijgt een boost
– je bent echt voldaan na 1 workout
– je kan je op een gepaste manier afreageren

 

Wie weet is dit wel de ultieme sport voor jullie? Wat denken jullie?

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s