Ovengebakken pannenkoeken

image1Op zondag heb ik al wat meer tijd om een lekker ontbijtje te maken & zowel ik als mijn partner kijken steeds naar het ontbijt uit.
In de week moet als ik ga werken, moet het toch wel vaak wat sneller, maar op zondag genieten wij samen van een ontbijtje. Ik werk op zaterdag dus meestal kunnen wij maar 1x/week echt samen aan de ontbijttafel zitten en bijpraten.
Ik ben een grote voorstander van pannenkoeken bij het ontbijt, maar dan wel de gezonde versie want ze zijn best gezond als je ze natuurlijk suikervrij houdt.  Ik gebruik hiervoor meestal speltmeel & laat dit ook veel gezonder zijn dan tarwe omdat het gewoon veel makkelijker te verteren is.

Hieronder kunnen jullie een super eenvoudig recept terugvinden voor pannenkoeken in de oven, ik kwam dit recept zelf tegen op het internt & ik ben ontzettend blij dat ik het geprobeerd heb want ze zijn echt ongelofelijk lekker & eigenlijk heel eenvoudig om te maken.
Ik verzeker je dat iedereen in de familie hun vingers zal aflikken als je dit als ontbijt maakt.

Wat heb je nodig voor 2 porties?
– 100 g speltbloem
– 125ml amandelmelk
– 2 eieren
– 1 tl bakpoeder
– snuifje zout
– 150 g blauwe bessen (ik gebruikte verse maar diepvries kan ook)
– snuifje zout
– kaneel naar smaak
Afwerking: Amandelyoghurt en seizoensfruit (ik nam aardbeitjes)

Bereidingswijze
– Warm de oven voor op 200°
–  Doe de speltbloem, melk, bakpoeder in een blender & mix tot een luchtig beslag, voeg nadien een snuifje zout en kaneel toe & mix nog even
– Smelt wat kokosolie in een koekenpan op het vuur
– Giet het mensgel in de pan & leg de bosbessen op het beslag
– Plaats de pan een 15min in de voorverwarmde oven
– Het is normaal dat het deeg wat omhoog komt, dit zakt weer als het iets afkoelt
– Serveer de pannenkoek met wat fruit en yoghurt.

image2.JPG

Just enjoy!!!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s