Gezond snoepen?


Wie heeft het niet graag: chocolade, pralines, cake, koekjes, nootjes, chips, snoep…
Ik moet toegeven dat ik deze ook allemaal even graag mag, maar jammer genoeg is het allemaal niet lijnvriendelijk & al helemaal niet gezond! 
Het moeilijke aan een gezonde levensstijl is dat je overal maar dan ook overal met snoepgoed geconfronteerd wordt & dat het een obstakelpunt is als je je slecht in je vel voelt of als je je hongerig voelt.
Je moet er maar eens attent op zijn: je hebt plots honger & je hebt niets bij de hand.
Wat vind je altijd en overal?  Ongezonde producten als chocolade, snoep, chips, maar gezonde varianten zijn heel moeilijk terug te vinden.  Ps: Een gezond variant is niet die havermout reep van Dr. Oetker.
Snoep is helemaal niet nodig in een evenwichtig voedingspatroon, het levert vooral vet en suiker op & geen mineralen en vitaminen.
Wilt dit nu zeggen dat je nooit mag snoepen?  Tuurlijk niet, maar je houdt het wel beter binnen de perken. Een gezonde levensstijl is bewust eten en tussendoortjes horen daar wel bij, maar enkel als ze ook iets zinnigs opleveren voor ons lichaam.  Deze tussendoortjes vind je jammer genoeg niet zo snel als ander snoepgoed, dus vertrek altijd voorbereid op pad 🙂

Welke dingen kan je nu perfect als tussendoortje eten & zijn ook nog eens gezond? 

 • Groentjes :
  Rauw: Ik vul een potje met wat overgebleven groentjes van de dag voordien & een zelfgemaakte dip bv magere yoghurt en wat kruiden
  Gekookt: Gekookte worteltjes met wat mager kippenwit (ideaal als snack).
 • Bananencake: Op mijn blog vind je genoeg recepten voor bananencakes, deze zijn verantwoord & bevatten naast weinig calorieën veel goede eigenschappen.
 • Yoghurt (zonder toegevoegde suikers) met een handjevol noten
 • Fruit in combinatie met een handjevol noten
 • Rijstwafels: Ik beleg deze vaak met kippenwit of geplette avocado
  Tip: Kies wel de gewone rijstwafels niet die met verschillende smaakjes of chocolade want deze bevatten ook suikers en vetten
 • Rozijntjes en ander gedroogd fruit (hier zitten ook suikers in maar alleen natuurlijke suikers & dit is heel eenvoudig om mee te nemen)
 • Olijven: Niet iedereen kan olijven waarderen, maar als je het graag hebt dan kan dit zeker als gezonde snack.  Het klopt dat ze olie bevatten, maar wel de gezonde oliën die wij nodig hebben, ze bevatten relatief weinig calorieën en ze zorgen sneller voor een vol gevoel
 • Toch zin in chocolade?: Neem dan een een stukje chocolade maar met 85% cacao
 • Smoothie: Als ik veel fruit over heb, maak ik mij af en toe eens een smoothie in de namiddag.  Tip: gebruik amandelmelk, 1 banaan 1 handvol spinazie en 1 ander fruitsoort want anders wordt deze smoothie weer eerder ongezond
 • Banaan-ei pannenkoekjes: Je vindt dit recept op mijn blog en dit is een perfecte snack voor in de namiddag & het is nog eens gezond ook.

Allemaal snacks die verantwoord zijn!
Het is niet altijd haalbaar om je op alles voor te bereiden, maar in mijn wagen ligt er altijd een doosje met een mengeling van verschillende noten.  Indien ik toch eens langer onderweg ben en/of ik moet langer werken, heb ik altijd wat in de wagen liggen om mij door mijn dip te halen & niet te stoppen bij 1 of andere winkel/tankstation onderweg.
Op mijn werk ben ik altijd voorbereid & heb ik steeds een zelfgemaakte lunch mee, 2 gezonde snacks & voor alle zekerheid altijd extra rijstwafels.
Het vraagt heel veel organisatie, maar hierdoor kan ik wel gezond leven & geef ik niet toe aan producten die geen meerwaarde geven aan mijn lichaam & daar gaat het nu net om als je gezond wilt zijn.
Ik herhaal het heel vaak, maar dit wil niet zeggen dat ik af en toe eens niet zondig.  Tuurlijk wel, maar binnen de perken & ik geniet hier extra veel!

8440443_orig

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s