Start to … Move!

moving-forward
Tijdens mijn vakantie las ik een heel fijn artikel in de Libelle namelijk Start to Move – Libelle’s grote fitplan.
4 personen zijn als Fit-ambassadrices uitverkozen en zullen l6 weken lang een aangepast sportschema volgen om hun doel te bereiken & vooral om hun conditie te verbeteren.
Ik kan dit alleen maar toejuichen omdat het belang van sporten of in het algemeen meer bewegen nog veel meer in de kijker zou moeten gezet worden want het blijft een probleem in onze samenleving.  Ik heb meer dan een jaar ook praktisch niet gesport met alle gevolgen nadien & de reden waarom ik niet sportte?  Geen tijd.  Geen zin.  Te veel werk.  Allemaal uitvluchten want sporten moet je inplannen zoals je tanden poetsen.

 

https___ssl-bin.snmmd.nl_m_is9oj6zj2dix.jpg_fitplan_4samen4 fit-ambassadrices die allemaal een ander doel hebben & een ander sportschema!
1.  25 km fietsen
2.  1 km zwemmen
3.  10 km nordic-walking
4.  5 km lopen
Zit er iets bij waar jij van denkt, dit wil ik ook kunnen na 10 weken?  Op de site van Libelle kan je alle trainingsschema’s gratis downloaden Traningschema, je krijgt een gedetailleerd plan  & wie weet haal jij na 10 weken ook jouw doel!

Starten met sporten is voor vele mensen een moeilijke stap omdat je hiervoor uit je comfortzone moet stappen.
Welke redenen komen vaak terug waarom je toch niet sport?
– Ongeval bv: sportongeval, werkongeval, …
– Kindjes
– Te veel werk
– Je slecht in je vel voelen
– Geen zin
– Starten is zo moeilijk
Herkenbaar?

Maar toch wilt iedereen om een specifieke redenen toch de stap zetten om te sporten.
Mogelijke redenen?
– Je wilt actievere dingen kunnen doen met de familie.
– Omdat je me-time wilt inlassen.
– Omdat je beseft dat sporten belangrijk is.
– Omdat je wilt afslanken.
Herkenbaar? Ja.  Enkele maanden geleden voelde ik mij zo slecht in mijn vel & wist ik zelf niet meer wie ik eigenlijk was.  Ik was vele kilo’s bijgekomen, ik sportte niet meer, ik voelde mij continue moe, … & dit wilde ik niet meer!
Ik ben met een heel klein hartje naar de Weight Watchers getrokken & uiteindelijk ben ik zo blij dat ik deze stap gezet heb.  Ik was hier niet de enige die iets wilde doen aan die overtollige kilo’s & iedereen had als doel gewicht verliezen & de betere versie van zichzelf te voorschijn halen. Ik had mij nog een andere belofte gemaakt: als ik de eerste kilo’s kwijt zou zijn, dan zou ik terug beginnen sporten.
Voor de 2de keer ging ik met een klein hartje aankloppen bij de plaatselijk fitness waar ze ook groepslessen geven.  3 maanden later ben ik minimum 4x/week in de fitness terug te vinden,wissel ik cardio – & krachttrainingen af met groepslessen als fitbox en spinning & IK VOEL MIJ HERBOREN!
Ik zie mijn lichaam in de positieve zin veranderen & ik voel mij echt weer gelukkig!
Waarom?
Ik ben actiever, mijn conditie is zienderogen vooruit gegaan, ik zie sporten als ultieme ontspanning & ik zie mijn lichaam sterkerer worden.
Ik ben 100% zeker dat iedereen die deze stap zet, mijn mening zal beamen & dat je je alleen maar beter in je vel zal voelen !
Tip: Je MOET niet sporten, maar je MAG sporten & zie dit als ME-Time!

Natuurlijk moet je ook niet te hard van stapel lopen & denk niet dat je na 2x sporten al resultaat zal zien.  In het begin kan je wat last hebben van vermoeidheid & spierpijn, maar zet door & focus je niet te veel op de weegschaal! Als je kiest voor een sport waarbij je spiermassa opbouwt, is gewichtstoename niet meteen ongezond aangezien spierweefsel veel zwaarder is dan vetweefsel.  Na een paar weken zal je merken dat je hartslag in rust lager zal zijn en dat je door meer te bewegen meer energie zal hebben.  De endorfines die tijdens het sporten vrijkomen geven je namelijk een flinke boost & euforisch gevoel!

Het sportaanbod is ook zo groot, kies wat bij jou persoonlijkheid past & wat in jouw leven past!

Wil je ook de stap zetten om meer te sporten, surf dan zeker eens naar bovenstaande link (zie eerder in tekst) en bekijk de verschillende schema’s die je gratis kan downloaden.  Misschien is dit wel het ultieme moment om de stap te zetten om aan je conditie te werken & tegen de zomer in vorm te zijn!

Wil je graag meer tips & tricks aarzel dan zeker niet om mij via mail te contacteren.  Ik heb dit alles zelf meegemaakt & ik weet dat de schrik en gewoonte soms zo groot is dat je de stap naar een nieuwe levensstijl niet durft zetten maar misschien kan ik je hierbij toch helpen!

 

you-start-to-move.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s