Suikervrije American Pancakes

Ik heb een grote voorliefde voor Amerika & ik nee ik houd helemaal niet van hun eetcultuur al is er wel 1 uitzondering – ik ben gek van hun American pancakes!
Niets zo lekker dan deze luchtige & dikke pannenkoekjes, maar jammer genoeg echt wel heel ongezond (ga vooral niet kijken hoeveel kcal er inzitten).
Als ik op vakantie ben in Amerika moet ik 1 keer tijdens mijn vakantie deze fluffy pancakes eten met heel veel Maple syrup & nee dan heb ik daar voor 1 keer geen spijt van – ook niet van de calorieën want dat smaakt mij dan zo hard dat ik alleen kan genieten.
Jammer genoeg zijn deze pannenkoeken niet geschikt voor dagelijks gebruik daarom ging ik op zoek naar een recept dat suikervrij is & ik heb eindelijk een geschikt recept gevonden dat ook nog eens eenvoudig is.  Misschien wel een tip voor jullie ontbijt morgenvroeg, iedereen wil toch pannenkoekjes op zondag.  Neen? 

In mijn omgeving noemen vele mij ‘Freaky’ omdat ik zo veel met gezond eten bezig ben, meestal denken deze mensen dat ik niet meer geniet omdat ik gezond eet.  Ik geniet net meer van mijn eten want ik weet wat ik eet & ik ben vooral bezig met mijn lichaam van de juiste voedingstoffen te voorzien & geloof mij hier word ik net gelukkiger van.

Belangrijk om te weten: Deze versie is suikervrij, maar niet glutenvrij omdat ik speltmeel gebruik.  Wil je ze glutenvrij maken, vervang het speltmeel dan door een combinatie van rijstmeel en amandelmeel.

Deze pannenkoeken zijn ideaal op een luie ochtend 🙂 & ze hebben echt niet veel nodig: een beetje vers fruit, eventueel wat amandelyoghurt, eventueel wat honing…
Gewoon alles waar je zin in hebt & ook nog eens gezond is 🙂

Wat heb je nodig voor ongeveer een 8-tal pancakes?
– 100 gram speltmeel
– 1 ei
– 1 rijpe banaan (geprakt)
– 100 ml amandelmelk (liefst ongezoet)
– 1/2 TL baking soda
– 1 TL bakpoeder
– 1 TL suikervrije vanille extract

Bereidingswijze
–  Doe het speltmeel samen met de baking soda & bakpoeder in een kom & meng goed.
–  Meng hierdoor nadien de geprakte banaan, amandelmelk, vanille extract en het ei & mix goed met een garde.
–  Warm een pannenkoekenpan op (laag vuur) met wat olijfolie of kokosolie.
–  Schep met een juslepel het pannenkoekenmengsel in een pan & voeg na een halve minuut nog een klein beetje mengsel toe op de pannenkoek zodat ze iets dikker worden.
–  Laat op een laag vuur even bakken tot er luchtbelletjes zijn & schep ze dan om met een spatel.
–  Herhaal dit tot je mix op is en stapel de pancakes op een bord.
–  Bepaal zelf met wat je garneert: ik kies voor bananen, blauwe besjes & beetje amandelyoghurt.

Dit is echt overheerlijk! De volgende keer maak ik een dubbele portie :-).

Smakelijk!

 

13282793_10208041992300488_183282162_o

Blog

 

 

2 gedachtes over “Suikervrije American Pancakes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s