Debby vertelt Foodtalk

Meer groenten eten! Maar hoe?

leefnugezonderGROENTENEIWIT1
Groenten zijn heel belangrijk bij een gezonde levensstijl & zouden liefst in elke maaltijd verwerkt moeten worden, maar voor vele lukt dit jammer genoeg niet.  Toch zijn er heel veel eenvoudige manieren om toch meer groenten te eten.
5 tips waardoor jij vanaf morgen elke dag genoeg groenten eet 🙂

 1. Spirelli pasta
   

 2. Soep
  De ideale manier om vele groenten te eten.  Ik heb sinds kort een soepmaker & ik maak minstens 4x/week verse soep met restjes uit mijn koelkast.  Je kan dit eten tijdens de lunch & dinner, maar het is ook ideaal als vieruurtje in de namiddag.  Kids vinden groenten ook niet altijd leuk, maar vaak lusten ze wel graag soep, geef hen een lekker kommetje soep na het school & op deze manier hebben ze toch hun portie vitamines per dag binnen.

   

   

 3. Gebak
  Courgette is de perfecte groente om toe te voegen aan cakes of pannenkoeken.  Bv: op mijn blog vind je het recept terug voor banaan-ei pannenkoekjes voeg hier gewoon eens halve geraspte courgette aan toe, 1 el kaneel en meng dit goed in de blender.  Als je het niet weet dan zal je hetzelf niet merken dat er courgette aan toegevoegd is. 
 4. Smoothie
  Niet gek van groenten, maar wel van fruit?  Een hand spinazie of boerenkool in je smoothie is een perfecte manier om meer groenten binnen te krijgen.  Je vermindert het fruit in je smoothie waardoor ze geen stiekeme suikerbommetjes zijn.
   

  groene-smoothie1

 5. Purees
  In een actieve levensstijl horen af en toe aardappelen, maar zeker zoete aardappel.  Zoete aardappel is perfect om je groente mee te verdoezelen.  Maak puree van zoete aardappel en voeg bv andijvie toe of worteltjes. 

Blog

0 reacties op “Meer groenten eten! Maar hoe?

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: