Afkicken van Frisdrank!

frisdrank-leidt-tot-agressie-bij-kinderen-700x350-700x350
Iedereen weet dat frisdrank niet goed is, maar jammer genoeg zien vele het drankje net als een energiekick die ze nodig hebben om hun avondeten weg te werken, of door hun middagsleur heen te werken of een perfecte aanvulling bij de chips.
Het stoppen met het drinken van frisdrank kan je een enorm groot voordeel opleveren voor je gezondheid en je gewicht.  

Maar waarom blijf je er nu beter van af? 
Yep, het grote aantal calorieën. De calorieën in frisdrank komen bijna volledig uit toegevoegde suikers & ze bevatten geen enkele voedingsstoffen.  Daarbij is het nog eens slecht voor je gebit & het zou naar het schijnt ook geen goede invloed op je botten hebben.

Is light frisdrank dan beter? 
Light frisdrank heeft misschien niet de overvloed aan calorieën, maar het wil helemaal niet zeggen dat ze gezond zijn.  Veel van de genoemde nadelen bij normale frisdrank komt ook voor bij zijn lightversie.  Nu light frisdrank is wel de ideale stap om langzaam af te bouwen.  Kan jij echt niet zonder een frisdrankje, beperk het dan tot 1 light drankje per dag!

Enkele tips voor het afbouwen van je frisdrank verslaving. 

Tip 1: Slow, but steady

Schrijfster Stefanie Sacks van het boek ‘Wat the fork are you eating?’ beweert dat frisdrankliefhebbers die meerdere malen per dag frisdrank drinken, verslaafd kunnen raken aan het product. Net als bij roken, is het daarom van belang dat je langzaam afbouwt. Als je meerdere malen per dag frisdrank drinkt, probeer dan de eerst twee weken lang nog maar 1 glas per dag te drinken. Daarna ga je over op nog maar 3 glazen per week en zo voort. Het afkicken duurt dan lang, maar het is wel effectief op de lange termijn, beweert de schrijfster.

Tip 2: Mix it up!
Ben je gewend aan die grote doseringen suiker dan kan je eventueel je frisdrank mixen met water.  Op deze manier wordt het suikergehalte al gehalveerd.  Van zodra je niet meer zo gewend bent aan de grote hoeveelheden suiker wordt het iets makkelijker om er uiteindelijk mee te stoppen.

Tip 3: Caloriebesef creëren
Weetje: gemiddeld bevat 1 blikje frisdrank zo een 140 calorieën & een flesje bevat zelf gemiddeld 240 calorieën.
Probeer eens bij te houden hoeveel calorieën je per dag naar binnen werkt, misschien is dit reden genoeg om er mee te stoppen.

B9LEC9-IMAAXGeJ

Tip 4: Theetijd
Als je die caffeïnekick nodig hebt ’s ochtends om wakker te worden en je bent geen koffiedrinker, kun je het beste een kopje ongezoete thee drinken. Het kan net zo verfrissend werken als een glas cola en is een stuk gezonder. Als je niet houdt van saaie thee, maak het dan wat spannender door citroen of munt toe te voegen aan de thee.

Tip 5: Eerst water
Verlang je naar cola?  Drink dan eerst een glaasje water.
Probeer niet toe te geven want water hydrateert meer dan eender welk drankje.

Tip 6: Blijf weg van triggers
Ga met jezelf na wanneer je het meeste trek hebt in een flesje frisdrank.  Als je je slechte gewoonten in kaart hebt gebracht, probeer deze dan gewoon te vermijden.

Tip 7: Bewaren voor speciale gelegenheden
Mag je af en toe zondigen? Als het bij af en toe blijft wel. Als je de smaak echt fantastisch vindt en niet zonder kan, bewaar het drinken van frisdrank dan voor speciale gelegenheden, maar blijf beseffen dat het slechts een drankje is met kunstmatige suikers waar je absoluut niet teveel van moet nemen.

Ikzelf drink heel af en toe light frisdrank.  Cola smaakt mij totaal niet, ik krijg er alleen maar een plakkerige mond van & nadien heb ik net nog meer dorst.  De enige reden waarom ik af en toe eens een light drankje neem is omdat ik het soms vervelend vind om steeds een glas water te drinken op een terras.
Thuis, op het werk en tijdens een restaurantbezoek drink ik echt nooit frisdrank, ook geen light.  Water, koffie en/of thee is het enige wat ik drink & ik voel ook totaal geen nood aan iets anders.  Nu ik begrijp wel dat er mensen zijn die het moeilijk hebben om hun consumptie aan frisdrank af te bouwen want dat is net hetzelfde als afbouwen bij suiker.
Onthoud 1 ding: frisdrank is slecht, bezorgt je alleen calorieën en heeft totaal geen meerwaarde aan je gezondheid.
Ps: op het internet kan je genoeg filmpjes vinden over de gevolgen van frisdrank – kijk gewoon eens & misschien overtuigt dit je wel.

Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s