Waarom zijn tomaten zo gezond?

Soorten tomaten bereiden (1)

Ik geef toe ik eet bijna dagelijks tomaten & op verschillende manieren. Ik vind tomaten niet alleen overheerlijk, maar ze zijn ook nog eens super gezond.  Maar waarom? 

Tomaten bevatten namelijk een grote hoeveelheid gezonde voedingsstoffen die je tegen bepaalde ziektes kan beschermen. 

Zoals ik al eerder zei zitten er ontzettend belangrijke voedingsstoffen in een tomaat die enorm gezond voor ons zijn.  Lycopeen! Lycopeen is een krachtige antioxidant die in combinatie met bètacaroteen en vit C & E bescherming kan geven tegen hart- en vaatziekten.

Tomaten bieden ook een beschermende factor voor je huid tegen het schadelijke zonlicht door de caroteen die er in zit.  Het is natuurlijk niet zo dat wanneer je tomaat over je lichaam uitsmeert dan je langer in de zon kan zitten :-).

Tomaten zijn een belangrijke bron van gezonde vitaminen die belangrijk zijn voor het menselijk lichaam.  Het maakt zelf niet uit of je de tomaten rauw of liever warm eet.  Al is het wel bewezen dat er nog meer lycopeen vrijkomt als de tomaten opgewarmd zijn.

Heel belangrijk!!!
Eet nooit onrijpe tomaten want door het eten van onrijpe tomaten kan je vergiftigd worden door de stof tomatine.  Diarree, koorts & vermoeidheid zijn de onprettige gevolgen hiervan.

Je kiest ook het best voor rode tomaten, hoe roder hoe liever.  Er zijn ook gele, oranje en zelfs groene tomaten verkrijgbaar, maar deze bevatten niet de krachtige antioxidant lycopeen. Natuurlijk bevatten deze nog altijd vele gezonde vitamines dus het is zeker niet afgeraden om deze te eten!

Knowledge is knowing a tomato is a fruit. Wisdom is not putting

Knowledge is knowing a tomato is a fruit. Wisdom is not putting it in a fruit salad. Good quote.

Blog

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s