Vergeet nooit volgende gedachten.

10426574_10203843001408340_8876252943800731504_n

Ik ben een realist dat wil zeggen dat ik alle mogelijke uitkomsten zie zowel positief als negatief.  Ik zou soms graag wat meer een dromer zijn, maar je kan jezelf nu eenmaal niet volledig veranderen.  Ik ben eerder iemand met veel verantwoordelijkheid, nauwkeurigheid maar jammer genoeg ben ik ook veeleisend niet alleen voor mijzelf maar ook voor anderen.

Als mensen tegen mij zouden zeggen dat het leven makkelijk is dan zal ik de eerste zijn om hier tegen in te gaan want jammer genoeg is het leven niet eenvoudig.  Of je nu jong of oud bent, arm of rijk: we krijgen allemaal met bepaalde gebeurtenissen in ons leven te maken waar wij niet blij van worden.
Een 9-tal maanden geleden kwam ik jammer genoeg ook in zo een situatie terecht – mijn mama kreeg de diagnose ‘Kanker’ – slokdarmkanker & plots was mijn zorgeloze leventje over.
Het is een strijd waar je nooit op voorhand het einde van weet & dat maakt je als mens klein en kwetsbaar.  Door deze situatie heb ik vooral geleerd dat je ook heel gelukkig kunt worden van kleine dingen.
Of je nu wel of niet gelukkig bent: het is belangrijk om 5 dingen in je gedachten te houden want dit zou ons leven zo veel leuker maken!

En wel volgende 5 gedachten: 

Het is oké om niet oké te zijn
Iedereen heeft wel al eens een dag gehad waarop niets lijkt te lukken en dat je alleen maar overladen wordt door negatieve gedachten.  Of je twijfelt misschien wel of je al dan niet wel de juiste beslissing hebt genomen.  Als ik zo een dag heb zou ik alleen maar willen schreeuwen, huilen en in een klein hoekje willen kruipen – en daar is nu helemaal niets erg aan – Doe het gewoon!
We hoeven ons niet altijd sterk te voelen & doen alsof alles goed is.  Daar heeft echt niemand wat aan uiteindelijk. Dus op dagen dat het helemaal niet lukt: just let it out!

Wees gewoon aardig
Dit klinkt heel makkelijk, maar jammer genoeg merk ik dat dit vaak moeilijk is voor mensen.  Natuurlijk kunnen we het niet met iedereen vinden, maar dat wil niet zeggen dat we onbeschoft moeten doen.  Aardig zijn betekent ook niet dat je gelijk hypocriet doet (heel vriendelijk tegen iemand doen terwijl je die niet mag) maar dat je iemand behandelt zoals je zelf ook graag behandeld zou willen worden.  Probeer gewoon aardig en netjes te doen tegen iedereen rondom je.
In mijn job werk ik met klanten & ik kan soms zo kwaad worden waarop klanten ons behandelen, alsof wij de oorzaak zijn van alles.  Op zo een momenten probeer ik gewoon vriendelijk te blijven doen & hoop ik dat de klant inziet dat hij op deze manier niets gaat bereiken. Je mag een mening hebben, je mag kwaad zijn, maar blijf gewoon netjes tegen iedereen.
Kidness doesn’t cost a thing … 

Stop met je te vergelijken met anderen 
Aardig zijn voor anderen is belangrijk, maar aardig naar jezelf zijn is tevens ook zeer belangrijk.
Dus: jezelf vergelijken met anderen maakt geen onderdeel uit van vriendelijk te zijn voor jezelf.  Jezelf continue vergelijken met anderen is vooral heel vermoeiend en geef toe echt gelukkig van word je er niet hé.  Het gras lijkt nu eenmaal altijd groener aan de overkant, maar als jij jouw kant met wat meer liefde en aandacht behandelt dan heb je niet eens meer de tijd om op het gras van andere te bekijken.
Ik dacht altijd dat iedereen het veel beter had dan mij, maar ik heb hier echt aan gewerkt & ik heb vooral ingezien dat het gras niet groener is aan de andere kant – en inderdaad dit werkt zo bevrijdend!

Kies voor JOUW geluk
Hoe vaak heb je nog niet gehoord dat jij moet doen waar jij gelukkig van wordt & dat is ook echt zo.  Dit wilt niet zeggen dat je alleen maar de dingen moet doen die je leuk vindt (we moeten allemaal ons huishouden doen en hoogstwaarschijnlijk vind niemand het leuk om te kuisen en strijken), maar je moet iets hebben waar je je passie uit kunt halen en iets waardoor je je batterijtje weer wat kan opladen.  Bv: een leuke hobby of een leuke vakantie.
Ik heb maanden mezelf aan de kant geschoven & ik was echt ongelukkig.  Op een bepaald moment heb ik besloten om meer dingen te doen waar ik gelukkig van werd & ben ik eindelijk terug beginnen sporten & ben ik mij gaan toeleggen op een gezonder leven – sindsdien ben ik echt weer gelukkig!

Wees gewoon jezelf
Wat er ook gebeurt – blijf gewoon jezelf! Probeer je niet aan te passen omdat andere mensen dat van je verwachten of omdat je dan ‘misschien aardiger aanzien wordt’.  Het zal uiteindelijk toch niet werken & je hebt er echt niets aan.  Heb gewoon vertrouwen dat jij leuk bent en dat andere mensen dit ook zien.  Het maakt niet uit als jij niet met de massa meegaat: zolang jij er maar gelukkig van wordt.

Blog

Advertenties

2 gedachtes over “Vergeet nooit volgende gedachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s