Kidsproof: Quesadilla’s met choco en aardbei

13588758_10208330353469337_1654918444_o

Ondertussen heb ik al heel wat vrienden/kennissen die mijn receptjes zelf uittesten.  Heel veel onder hen hebben al kindjes waardoor ik het eens het moment vond om een kidsproof ontbijt te maken. Voor kinderen mag het ontbijt best wel wat zoeter zijn dus dit recept is wel wat minder gezond dan jullie van mij gewoon zijn.
Maar af en toe zondigen mag eens & moet zelf :-).

Ik maakte deze week al eens Quesadilla’s, maar vandaag gebruik ik ze ook voor dit kidsproof ontbijt.  Ik maakt een ‘chocodingetje’ met banaan en aardbei.  Ik kan je niet beloven dat het geen kliederboel zal worden, maar ik kan je wel verzekeren dat ze het overheerlijk zullen vinden.

Ze zijn heel snel te maken & in principe kunnen de kids je hierbij helpen.  Ze kunnen hun quesadilla’s zelf besmeren en beleggen.  Ik maak ze nu als ontbijt, maar je kan deze ook eens maken als lunch.
Ik zelf heb geen kinderen, maar manlief vond het het beste ontbijt dat ik al had klaargemaakt (dat zegt genoeg he :-)).

Wat heb je nodig voor 2 personen? 
–  2 volkoren tortilla’s
–  5 el choco.  (Ik zelf gebruik geen gewone Nutella omdat er veel te veel suiker in zit.  Ik gebruik Wheytella – dit is choco op basis van eiwitten en gezonder.  Maar gebruik voor jullie kids zeker en vast maar gewoon Nutella, zij mogen af en toe wel eens zoetigheid gebruiken).
–  handvol aardbeien
–  1.5 banaan
–  handvol kokosrasp

13589273_10208330353749344_1909880683_o

Bereidingswijze
–  Besmeer de helft van iedere tortilla met choco.
–  Snijd de aardbeien in plakjes.  Niet te dun anders worden ze tijdens de het bakken te gaar en slap.
–  Snijd ondertussen ook de banaan in plakjes.
–  Leg de aardbeien en banaan op de de choco besmeerde tortilla.
–  Strooi de kokosrasp over de aardbeien en vouw de tortilla dicht.
–  Bak in de pan zonder olie of boter.  Draai voorzichtig om en bak nog zo’n 1 tot 2 minuten totdat beide kanten mooi goudbruin zijn.
–  Haal uit de pan, snijd doormidden & smul ze maar op!

Blog

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s