Mijn suikerbewuste levensstijl

20140923075802uid1

Enkele maanden geleden heb ik gekozen om suikerbewust te gaan leven.  Voor mij betekent dit dat ik zo bewust mogelijk suikers of snelle koolhydraten vermijd/eet.  Wil dit zeggen dat ik geen suikers of snelle koolhydraten meer eet, neen helemaal niet maar ik ben er wel heel bewust mee bezig.
Is het makkelijk?  Neen, ook niet & je zal heel snel merken dat het heel moeilijk is om buitenshuis suikerbewust te leven maar toch ben ik blij met mijn keuze.  

Ik heb ondertussen ook enkele leuke tips waar ik mij probeer aan te houden voor mijn suikerbewuste levensstijl, misschien kan dit al een start voor jou zijn om zoveel mogelijk suikers en snelle koolhydraten achter wegen te laten.  Geloof mij als je een beetje suikerbewust probeert te leven, zal je merken dat je hier veel positieve effecten van zal ondervinden.
Ik ben geen voorstander om iets volledig te mijden want dan krijg je het omgekeerde effect, maar gewoon bewust omgaan met bepaalde voedingsstoffen is het beste wat je kan doen & dan bereik je ook de beste resultaten.

 1. Ik kies voor natuurlijk zoetstoffen als ik suiker gebruik.
  Bv: kokosbloemsuiker, palmsuiker, gedroogde vruchten (dadels, vijgen, bananen en rozijnen) en honing of agavesiroop.
 2. 80/20 regel is ideaal voor mij als het over suiker en snelle koolhydraten gaat.
  Ik eet 80% van de tijd suikervrij en 20% laat ik over om af en toe eens echt te genieten van iets lekkers, maar dan kies ik nog voor zo gezond mogelijk.  Ik eet ook af en toe nog eens een stukje chocolade, een koekje of een frietje, maar ik geniet er dan ook ontzettend van.
 3. Ik kies heel bewust voor zo veel mogelijk verse producten.
  Groenten, fruit, kruiden, vis, gevogelte, noden, zaden, soyaproducten & gezonde granen.
 4. Ik vermijd zoveel voorverparkte voedingsmiddelen.
  Bv: instantpakjes, bakjes, zakjes of kant-en-klare maaltijden.
  Probeer gewoon zo veel mogelijk pure producten te eten!
 5. Een goede verhouding op mijn bord.
  1/2 van mijn bord bestaat uit groenten in combinatie met vis/of vlees of in combinatie met koolhydraten of granen.
 6. Voldoende water drinken.
  Ik drink minstens 2 liter water per dag en ik drink regelmatig een tasje groene thee.
 7. Ik vermijd zo veel mogelijk alcohol.
  Er is zeker niets mis met het drinken van een glaasje alcohol maar jammer genoeg heeft dit even veel effect op je lichaam dan suiker & daarom drink ik het zo weinig mogelijk.  Af en toe kan ik eens genieten van een glaasje wijn of een whisky maar dan nog blijft dit beperkt tot 1 x/twee weken.  Ik drink geen alcohol voor de gezelligheid, maar omdat ik er eens zin in heb & dan ook ook degelijk geniet.
 8. Ik maak zo veel mogelijk zelf.
  Ik bak graag en daarom maak ik een paar keer per week zelf cakes, muffins of andere tussendoortjes omdat ik dan perfect weet wat er in mijn snackje zit.
 9. Ik ga actief door het leven.
  Ik probeer elke dag minimum een 1.30 minuten te gaan sporten – niet alleen omdat het gezond is, maar vooral omdat ik er tonnen energie van krijg.
 10. Ik vermijd zo veel mogelijk pasta.
  Ik eet geen witte pasta meer en dit is doelbewust.  Als ik pasta eet, kies ik voor volkoren pasta of spelt pasta.
  Tip: Eet groenten met pasta en niet pasta met groente!!!

Ik ben overtuigd dat iedereen voor zichzelf moet uitmaken wat hij al dan niet belangrijk vindt, maar misschien zitten hier wel leuke tips tussen die in jouw levensstijl passen en waarbij jij je beter gaat voelen.  Ben jij iemand die elke dag ontzettend geniet van een glaasje wijn dan moet je dat vooral blijven doen, maar wie weet eet je wel te veel pasta en kan je daar bewuster mee leren omgaan of toch zeker al kiezen voor spelt/volkoren pasta.  Ieder kleine stapje dat je maakt naar een suikerbewuste levensstijl, kan al een positief effect op jouw gezondheid hebben & daar doen we het natuurlijk voor – ons beter in ons vel voelen.

Blog

Advertenties

3 gedachtes over “Mijn suikerbewuste levensstijl

 1. Roma de Pourbaix zegt:

  Je hebt groot gelijk, het is wel aanpassen maar je merkt al snel het verschil. Alleen het sporten is moeilijker voor mij. Als ik thuis kom begin ik aan het eten en daarna ben ik bezig met de kindjes en als zij in bed liggen kan ik wel vanalles doen maar ik sport niet graag alleen. We gaan nu wel al rgelematig een uurtje wandelen met de kids. Welke tips heb je? Liefst iets thuis qua sporten, heb je een goede app of iets in die Stijl?

  Like

  • Healthy & Travel T(r)ips zegt:

   Hey roma, ik heb een tijdje gewoon thuis gesport via YouTube zocht ik dan wet filmpjes op voor mijn armen en benen te trainen met gewichtjes, ik deed wat buikspieroefenignen. Als je dat ik combi doet met af en toe wandelen zal je spiermassa groter worden en je zal dus automatisch ook meer calorieën verbranden omdat je lichaam meer energie nodig heeft door je spieren.

   Like

   • Roma de Pourbaix zegt:

    Dank je wel. heb nu ook geen excuus meer dan om niet te sporten. Hup hup gezond leven 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s