My Sunny Weckie

13718185_10208457698492883_76163159_o

Ondertussen dat ik dit blog-bericht aan het schrijven ben, is manlief met mij aan het lachen omwille van mijn drukke avond.  Hij vraagt zich af waar ik de energie van haal?
Wat denken jullie?   Volle avond :-)?
Zijn jullie ook niet een beetje benieuwd naar ‘My Sunny Weckie’?

18.45u   Thuis komen
18.55u    Koken voor een ontzettend lekker avondmaal
19.20u   Etenstijd 🙂
19.45u   Opruimen, keuken in orde brengen & een wasje insteken
20.15u   Aangekomen in de fitness – een power training van mijn niet geliefde billen & buik
22.00u  Terug thuis na mijn fitness & tijd voor een eiwit shake zodat ik morgen nog uit mijn bed kan & niet te veel spierpijn heb.
22.10u   Ontbijtje maken voor morgen vroeg – My sunny weckie 🙂
22.30u   Wasje ophangen
22.45u   Achter mijn pc duiken voor jullie nog een heerlijk receptje mee te geven 🙂

Ik moet eerlijk zeggen dat ik amper in mijn zetel zit om even tv te kijken & meestal kom ik pas tot rust als ik nog even een receptje mag neerpennen.  Al moet ik wel eerlijk toegeven dat mijn uurtjes in de fitness ook pure ontspanning voor mij zijn.  Fitness is geen opgave voor mij, maar het ultieme moment om mij even compleet af te sluiten van de dagelijkse sleur & zorgen, het geeft mij net energie om de dag nadien weer aan het werk te gaan.

Het receptje dat ik jullie nu wil voorstellen, is een ontbijtje dat ik regelmatig maak maar pas nu neem ik de tijd om het ook aan jullie voor te stellen.  Reden? Tot nu zag mijn potje er nooit perfect uit, maar nu wel.
Sunny weckie hoor ik je al denken, maar daar is een reden voor.
Sunny: Dit receptje geeft mij instant energie & dat is ideaal bij deze zwoele temperaturen.
Weckie:  Ik heb een hele reeks weck-potten in mijn bezit omdat ik deze super handig vind als ik bepaalde recepten al een dag op voorhand klaarmaak omdat je ze volledig kan afsluiten.  (Tip: Alle mogelijke varianten kan je terugvinden bij Dille & Kamille).

My sunny weckie is ideaal om de avond voordien klaar te maken & het is ook nog eens heel eenvoudig – dubbele √

Wat heb je nodig voor 2 porties? 
– ca. 250 gr amandelyoghurt
– 4 el chiazaad
– 1 grote banaan
– Een handvol aardbeitjes (of zelf wat meer)
– Mengeling noten: ik nam de combi van wat pompoenpitten, lijnzaad, amandelen & gemengde zadenmix
– 1 el agavesiroop (of honing)

Bereidingswijze
– Meng de noten met de agavesiroop & karameliseer deze even op een koekenpan op een middelmatig vuur.
– Als de noten mengeling klaar is, leg je ze even op een bord & laat je ze afkoelen.
– Doe de aardbeien en bananen samen in een keukenmachine en mix dit tot een grof mengsel.
– Doe de chiazaad in een apart kommetje en voeg wat water toe zodat de chiazaadjes het vocht kunnen opnemen.  Het is moeilijk om op voorhand te zeggen hoeveel water, ik zorg dat ze net onderstaan, goed mengen, even wachten en indien het mengsel nog te vast is doe ik er nog wat water bij.
– Neem je weckpotjes & vullen maar: amandelyoghurt, banaan/aardbei mengsel, notenmengeling (herhaal deze volgorde 2x) & werk af met de chiazaadjes en notenmengeling.
– Ik bewaar het potje tot de ochtend zodat ik het enkel nog maar uit de koelkast moet nemen 🙂 (Wie zegt dat hij geen tijd meer heeft voor te ontbijten?)
Ik heb hierdoor alleszins redenen genoeg om morgen op te staan 🙂

Just enjoy!!!

Blog

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s