My king waffle

13728410_10208469853356747_897322708_o

Terwijl ik dit blogbericht aan het schrijven ben, concludeer ik dat mijn leven momenteel in teken staat van eten & trainen.  Wat eigenlijk niet afwijkt van hoe ik momenteel leef, nu ja buiten dat ik ook elke dag natuurlijk aan het werk ben maar laat dat nu niet hetgeen zijn waar ik over wil schrijven want koken & trainen zijn mijn twee passies momenteel. 

Jullie hebben ongetwijfeld al gezien dat ik grote fan ben van pannenkoekjes & taart als ontbijt, maar eigenlijk probeer ik ook al een tijdje een heel eenvoudig recept te zoeken voor wafeltjes te maken.  Geen gewone wafels want ja die zijn een bom van calorieën en suikers waar ons lichaam geen nood aan heeft.  Ik wil een eenvoudig recept dat een bron is van eiwitten en ook nog eens voedzaam voor mijn lichaam – het perfecte ontbijt voor een productieve dag.  Ik moet eerlijk toegeven dat ik al een tijdje experimenteer met recepten, maar dat het gewoon niet lukt om een deftige wafel uit mijn wafelijzer te toveren.

Nu ik heb eindelijk een zeer voedzaam recept gevonden, maar ik geef eerlijk toe dat het geen sinecure opdracht is om ze te maken want je moet toch wel wat gewoon zijn om met een wafelijzer te werken.  Na meerdere mislukte pogingen heb ik wel eindelijk een goed trucje gevonden waardoor ze wel lukken, maar verschiet niet als het eerste wafeltje er totaal niet uitziet als een wafel en volledig aan je wafelijzer blijft hangen en zo dun is dat je zelf niet kan begrijpen dat hier een wafel uit kan ontstaan.
Gewoon blijven proberen & met mijn trucje komt het wel goed hoor.
Je krijgt in de plaats schitterende wafeltjes die heerlijk naar banaan smaken & nog eens voedzaam zijn & ook nog eens gezond.

Ondertussen ben ik al weer aan het experimenteren met havermout zodat ik binnenkort lekkere havermout wafels kan maken – wordt zeker vervolgd 🙂

Ik serveerde mijn pannenkoekjes met wat fruit (banaan, kiwi, aardbei) & ik deed toch ook wel wat Wheytella (eiwit choco) op mijn wafeltjes – ultiem genot :-).

Wat heb je nodig voor 6 wafels? 
– 1 geprakte banaan
– 4 eiwitten
– 2 el plantaardige melk
– 2 scoops whey proteine
– beetje kaneel
– bakspray of wat olie
– Wafelijzer & mixer

Bereidingswijze
– Warm het wafelijzer op op de hoogste stand.
– Prak de banaan in een kom.
– Voeg de eiwitten & melk toe en meng dit met een garde.
– Voeg vervolgens het eiwitpoeder en kaneel toe & mix het geheel met een mixer zodat er geen klontertjes meer in het mengsel zitten.
– Als je wafelijzer klaar is, wrijf je hem wat in met bakspray of olie.  Ik gebruik de smartspray van Body&Fit en ben hier heel tevreden over.
– Vervolgens giet je het mengsel in het wafelijzer
Heel belangrijk: Je moet zorgen dat het wafelijzer goed gevuld is, niet verschieten dat het een beetje zal overlopen want het ei zal uitzetten waardoor het een beetje over de rand van het wafelijzer zal komen, maar indien je je vorm niet vol doet zal je merken dat je wafel aan het wafelijzer zal plakken en dat het gewoon uit elkaar getrokken wordt. In mijn wafelijzer moesten ze zeker 3 minuten alvorens ik ze er kon uithalen, maar dit hangt natuurlijk ook af van welk wafelijzer je gebruikt.  Indien je twijfelt, kijk je voorzichtig eens naar je wafel en merk je direct of ze al dan niet klaar zijn.
– Het is een beetje zoeken om ze perfect te krijgen, maar deze wafeltjes zijn zo lekker dat ze het waard waren.
– Garneer met toppings die jij graag hebt!

Genieten!!!!

 

Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s