#FITGIRL – ik?

#FITGIRL

Wat betekent de term Fitgirl? 
“Een fitgirl is een meisje, vrouw of jongedame die erg ‘fit’ bezig is of wil worden.  Dit houdt in dat deze vrouw meerdere malen per week lekker gaat sporten en probeert om zo gezond en goed mogelijk te eten.”

FIT? 

Als je elke dag 1u30-2u in de fitness terug te vinden bent en zowel cardio-als krachttraining doet, denk ik toch wel dat ik kan zeggen dat ik fit ben.  Natuurlijk kan mijn conditie nog altijd beter & dat is ook de reden dat ik elke dag probeer te gaan sporten. Niet alleen omdat ik graag actief door het leven ga, maar toch ook omdat het mij ontspant en omdat ik graag een mooi getraind lichaam zou willen.

Op instagram zie ik regelmatig #fitgirl passeren en ook ik gebruik deze #, maar ik vrees dat ik er toch wel een andere betekenis aan geef, want de meeste gebruiken de #fitgirl terwijl ze hun mooi sixpack(je) showen  & laat ik nu eenmaal geen lichaam hebben om mijn blote buik op een website te tonen.
Heb ik een minderwaardigheidscomplex? Neen, maar ik heb nog geen lichaam om te showen & ik vrees echter dat ik mijn buik nooit op instagram zal kunnen tonen.
Maar zou ik mijzelf geen fitgirl mogen noemen omdat ik nog niet de perfecte maten heb?Neen, want er staat bij dat je jezelf ook een fitgirl mag noemen als je fit wilt worden!  Ik zit duidelijk in die tussenfase & kan alleen maar hopen dat ik ooit wel een lichaam heb om te showen – al vrees ik daar een beetje voor.  But keep up!

56561d6f3d6179224c667509cfe9d4cf

Ik merk dat ik een echt vrouwenlichaam heb met enkele probleemzones zoals heupen, billen en buik.  Is dit herkenbaar?
Ik train deze 3 lichaamsdelen zo veel & mijn vooruitgang gaat zo traag en toch zegt men op de fitness dat ik geduld moet hebben want geduld wordt altijd beloofd.  En laat geduld hebben nu niet mijn beste kant zijn 🙂
Ondertussen heb ik onderstaande foto al aan mijn computer gehangen & op mijn gsm gezet in de hoop dat ik dit ooit zal bereiken, al zal het eerder bij dromen blijven.  Maar hé, iedere motivatie zorgt er voor dat ik volhoud & mij ook beter in mijn lichaam voel want ondanks de minder zichtbare vooruitgang voel ik mij heel goed in mijn vel en heb ik energie ten over & doen we het hier nu niet voor?
Wat denk jij?
Fit & gezond door het leven gaan & bruisen van de energie! Ik wel! En hoe moeilijk het ook lijkt, iedere keer dat je gaat sporten kom je dichter bij je einddoel :-). Ook ik geloof hier in!
13840452_10208482194545269_706389353_o

GEZOND ETEN? 

Gezond eten is een hobby, zelf een passie.  Ik wil mijn lichaam verzorgen en dat doe ik door het te voeden met gezonde dingen die mijn lichaam nodig heeft.  Ik vind het ook zo leuk om elke dag weer nieuwe recepten uit te proberen & hier mee te experimenteren.  Nog leuker vind ik het om bepaalde producten te kunnen gaan kopen & daar ’s avonds dan een heerlijk gerecht mee op tafel te toveren dat gezond, lekker en voedzaam is. Ik kook thuis enkel gezond en weiger om met voorverpakte producten te werken – ik ga resoluut voor vers en eenvoudig in mijn keuken.
Ik krijg vaak de opmerking dat gezond koken moeilijk is & dat het veel tijd in beslag neemt, maar dit klopt echt niet.
Oke, het duurt langer dan een lasagne of pizza opwarmen maar toch probeer ik steeds eenvoudige recepten uit die ik binnen de 30 minuten op tafel kan toveren. Als je goede en pure producten koopt, weet je op voorhand dat deze niet veel nodig hebben om lekker te zijn & dat maakt gezonde voeding net zo leuk!
Wil dit zeggen dat ik niet zondig, o jawel maar niet thuis.  Gisteren at ik sinds maanden nog eens een frietjes van de frituur omdat je dat als Belg nu eenmaal moet eten op de Nationale feestdag.  Heeft mij dit gesmaakt?  Abnormaal! Zal ik dit volgende week opnieuw eten?  Neen, want na het eten van frieten voel ik mij alleen maar loom en lui & dat wil ik niet als ik thuis kook.
Ik probeer te leven volgens de 80/20-regel: 80% van de tijd eet ik gezond & 20% van de tijd gun ik mij iets & dat werkt voor mij!

Oke, als ik dit overloop durf ik toch wel te zeggen dat ik een fitgirl ben maar dan gewoon eentje zonder perfecte maten, maar wel iemand met passie voor gezond eten & sporten en die zich daar goed door voelt.
Als ik nu naar foto’s van een jaar geleden kijk, denk ik vooral bij mijzelf waarom heb ik mijzelf zo verwaarsloosd?   Ik kan alleen maar blij zijn met de wending in mijn leven & eigenlijk ben ik stiekem toch ook wel wat fier.  Ik kan mijn buik dan misschien niet showen op instagram, maar in de plaats van mijn buik show ik mijn ongelofelijke recepten & kan ik alleen maar hopen dat ik anderen inspireer om misschien ook wel een fitgirl te worden of alleszins een fitgirl met een eigen definitie!

Proud!!!

15-fitness-health-motivation-300x300

 

Blog

Een gedachte over “#FITGIRL – ik?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s