Toastje nostalgie

14247877_10208889533648492_1362778252_o

Brood? Is het nu gezond of ongezond en welke visie klopt nu en welke niet?  Weten jullie het nog?  Ik niet! Ik kan af en toe eens genieten van een lekker sneetje brood en toch probeer ik het toch eerder te beperken.  Al kan ik dit heerlijk receptje niet missen – pure nostalgie voor mij!Zoals ik al eerder zei eet ik niet dagelijks brood & wel zeer bewust! Ik geniet van een lekker sneetje brood maar tevens heb ik nooit een voldaan gevoel als ik brood eet waardoor ik veel meer eet dan goed voor mij is.
Als ik kies voor brood, kies ik steeds voor een volkorenvariant omdat het veel voedingsvezels bevat en ook omdat de koolhydraten relatief traag worden opgenomen.

Mijn opinie over brood is, eet het als je er zin in hebt maar probeer het toch zeker te beperken & eet zeker geen 2x/dag brood.  Kies ook voor volkorenbrood & neem vooral geen wit brood want hier krijg je alleen maar insulinepieken van waardoor het dus ook verslavend werkt.

Zeg dus zeker geen nee tegen brood, maar spring er gewoon verstandig mee om & probeer vooral te variëren.

Deze toast is pure nostalgie voor mij aangezien mijn peter dit vroeger altijd voor mij klaarmaakte.  Ik was dan ook stom verbaasd wanneer ik dit recept ook terug vond in de boek ‘Op de groei’ van Sofie Dumont.
Dit is een doodsimpel recept dat ook nog eens lekker is, verantwoord is en waar voor mij vooral heel veel leuke herinneringen aan gekoppeld zijn.

Wat heb je nodig voor 1 persoon? 
– 2 sneetjes volkorenbrood
– Amandelboter
– 1/2 appel  (schijfjes gesneden)

Bereidingswijze
– Rooster de twee sneetjes volkorenbrood.
– Smeer vervolgens een goede laag amandelboter op de sneetjes.
– Snij de appel in dunne schijfjes en leg deze op de toast.
– Zo eenvoudig maar zo lekker!

Vroeger dronk ik hier een heerlijk glaasje melk bij, maar ondertussen ben ik wel overgeschakeld naar een lekker koffietje.
Ik serveer er ook nog altijd een halve banaan bij zodat ik een voldaan gevoel heb.

Hoe eenvoudig kan ontbijt maken zijn? 😉

 

Blog

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s