Chai-moutje

15183930_10209573371464010_1731028181_o

Het is ondertussen een tijdje geleden dat ik nog een receptje op mijn blog plaatste, maar vanaf vandaag komt daar weer verandering in & zal ik weer regelmatig een lekker maar vooral gezond receptje delen.
Na twee weken vakantie zijn mijn batterijtjes weer opgeladen en heb ik weer enorm veel inspiratie voor nieuwe gerechtjes, nu nog wat meer tijd & het zou perfect zijn :-).

Sedert deze week ben ik  weer ‘Back on track’ en bepaal ik zelf weer wat er thuis op tafel komt & daar ben ik alleen maar blij om.  Nu weet ik tenminste weer wat ik eet & kan ik echt zelf bepalen waar ik echt zin in heb.

Deze ochtend had ik nog eens zin in een gebakken havermoutje want op reis heb ik echt nooit havermout gegeten waardoor ik het zelf al wat begon te missen.  Aangezien ik nog niet helemaal op werkritme sta, kon ik wel een pittig ontbijtje gebruiken & daarom maakte ik dit ‘chai-moutje’.  Een funky naam voor een pittig ontbijtje.
Het is gebakken havermout gecombineerd met heerlijk Matcha-kruiden. Ik gebruik hier de Power Chai Matcha voor die ik aankocht bij Body&Fit.  Het is een blend van zwarte thee & Japanse matcha thee met biologische en traditionele chai kruiden als gember, kaneel, steranijs en cardemon.

powerchai

Indien je deze chai-matcha  niet in huis hebt, is er een hele makkelijk oplossing om deze chai-kruiden zelf te maken.  Je hebt gewoon alle onderstaande kruiden in poedervorm nodig & het enige wat je nog moet doen is ze mengen. 
–  12 tl kaneel
–  4 tl peper
–  10 tl kruidnagel
–  8 tl gemberpoeder
–  4 tl nootmuskaat
–  8 tl kardemompoeder
Voila zo eenvoudig kan je zelf chaikruiden maken.
Ps: Ideaal in een warm kopje melk 🙂

Het is een verwarmend ontbijttaartje met een hele verrassende en vooral pittige smaakcombinatie waardoor je direct zin krijgt in een nieuwe dag.  Het is slechts in enkele handelingen klaargemaakt & het is vooral gezond & zeer voedzaam.

Wat heb je nodig voor 2 porties?

– 2 bananen
– 2 eiwitten
– 100 gram fijngemalen havermout
– 100 ml ongezoete amandelmelk
– 2 el magere amandelyoghurt
– 2 tl kaneel
– 2 tl chaikruiden
– 2 tl bakpoeder

Bereidingswijze

  1. Warm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaaltjes in.
  2. Doe alle ingrediënten in de blender en blend dit tot een egaal massa.
  3. Schenk het mengsel in twee ovenschaaltejs en zorg ervoor dat het beslag minimaal een halve centimeter onder de rand blijft van het schaaltje anders heb je kans dat het over gaat lopen.
  4. Plaats de schaaltjes een 20- tal minuten in de voorverwarmde oven.Ik eet dit ontbijtje het liefst warm, maar je kan het ook perfect koud serveren.

En nu gewoon genieten!

Blog

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s