Haversnel

15303983_10209633862416246_1066481102_o

Dit ‘Haversnel’ recept is voor iedereen die echt geen tijd lijkt te hebben voor een ontbijt.  Ik sta met veel plezier wat vroeger op om even te genieten van een een heerlijk ontbijt, maar ik besef maar al te goed als je kinderen hebt dat het niet altijd mogelijk is om rustig even te ontbijten :-).
Toch blijft een gezond en gevarieerd ontbijt belangrijk bij een gezonde levensstijl.  Ikzelf functioneer niet alvorens een lekker ontbijt verorberd te hebben. Dit ‘Haversnel’ recept is echt ideaal voor veel te drukke ochtenden & kan je zowel warm als koud opeten.  Heb je toch nog even tijd tijdens de ochtend om de oven aan te zetten dan raad ik het gerechtje zeker warm aan (mijn voorkeur), maar ook koud is en blijft het lekker.

Het recept is echt heel eenvoudig te maken & je hebt maar 3 ingrediënten nodig om het op tafel te toveren.  Het is heerlijk smeuïg en door het gebruik van de blauwe bessen is het ook nog eens verfrissend!
Love it!

Wat heb je nodig voor 2 porties? 
– 2 rijpe bananen
– 12 afgestreken eetlepels havermout
– 2 handjevol diepvries blauwe bessen

Bereidingswijze?
– Warm de oven voor op 180°.
– Plet de bananen in een kommetje.
– Doe de eetlepels havermout er bij.
– Doe de blauwe bessen erbij (deze mogen rechtstreeks uit de diepvries komen).
– Doe het mengsel in twee kleine vuurvaste kommetjes en plaats het ongeveer een 20 minuten in de oven

Indien je het warm wilt eten, raad ik je aan om het mengsel de avond voordien al klaar te maken en te bewaren in de frigo tot de ochtend.  ’s Morgens moet je het gewoon nog 20 minuutjes in de oven plaatsen.
Indien je het liever koud eet, maak je hem gewoon de avond voordien klaar.

Geniet er van!

 

Blog

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s