Poiretaar(t)

15387615_10209660168873891_1242111679_o
De Winter is nog niet officieel begonnen, maar voor mij is het Winter seizoen wel al begonnen.  Ik heb ondertussen al bijna elke ochtend het ijs van mijn wagen mogen krabben & ja dat vind ik nu het minst leuke aan de Winter.
Anderzijds heb ik de voorbije twee weken mijn dikke muts en handschoen ook al moeten aandoen waardoor voor mij de Winter echt wel van start is gegaan.

Ik heb helemaal niets tegen de Winter & ik vind een mooie winterdag echt wel fijn.  Koud weer, een heldere hemel en een heerlijk zonnetje aan de lucht, staat voor mij gelijk aan een perfecte winterdag waar ik enorm van kan genieten.  Dik ingeduffeld een wandeling met mijn hond maken vind ik dan ook een leuke activiteit op zo een dag.

Voor mij lopen de ochtenden tijdens de Winter wat moeizamer.  Ik vind het verschrikkelijk om mijn warm bed uit te moeten, dus moet ik andere manieren vinden om toch sneller mijn bed uit te geraken & met een heerlijk ontbijt lukt dat meestal wel.

Deze Poiretaar(t) is zo een verwenontbijtje dat je ochtend alleen maar goed kan laten beginnen, ook al moet je nadien misschien nog het ijs van jouw wagen krabben :-).  Het is een taartje op basis van peer, havermout en amandelmeel waardoor het direct ook zeer voedzaam is.
Je hebt iets meer ingrediënten dan anders nodig, maar indien je geen cranberries hebt, kan je ze vervangen door rozijnen of eventueel gewoon weg laten.  Ik gebruik nu walnoten, maar heb je deze niet in huis en misschien wel gemengde noten dan kan je deze perfect vervangen.

Het is overheerlijk smeuïg! Yummy!

15311648_10209660174114022_2054496501_o

Wat heb je nodig voor 2 royale porties? 
– 1 rijpe peer
– 1 rijpe banaan
– 25 gr gedroogde cranberries
– 25 gr walnoten
– 2 eieren
– 50 gr havermout
– 50 gr amandelmeel
– snufje kaneel
– 1 tl bakpoeder
– amandelschaafsel ter versiering

Bereidingswijze
– Warm de oven voor op 180°.
– Doe de havermout samen met het amandelmeel in een kom en meng deze goed.
– Voeg vervolgens een snuf kaneel toe en het bakpoeder en schep goed door.
– Prak de banaan tot moes.
– Breek de eitjes boven en mengkom, klop de eitjes wat op & voeg de banaan toe.
– Voeg vervolgens het ei met de banaan toe aan havermoutmengsel.
– Snij de peer in blokjes (met of zonder schil) en hak de walnoten grof.
– Doe de peer, walnoten, cranberry’s door het beslag en meng het goed door elkaar.
– Verdeel het beslag over 1 of 2 ovenschaaltjes en strooi er nog wat amandelschaafsel over.
– Plaats het taartje een 25 minuten in de oven.

De perfecte start voor een koude dag, al moet het natuurlijk geen koude dag zijn om je te verwennen met mijn Poiretaar(t) :-).

Smakelijk!

Blog

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s