Mijn persoonlijke doelen 2017

vector-happy-new-year-2017-with-glitters-copy

Goede voornemens, tot vorig jaar deed ik hier niet aan mee omdat ik overtuigd was dat deze gedoemd waren om te mislukken als je daar op 1 januari mee start.  Maar net als iedereen zijn er ieder jaar toch enkele dingen die ik graag in 2017 (anders) zou willen doen.  Vorig jaar had ik namelijk twee doelen: 10 kilo op een gezonde manier afvallen & bewust kiezen voor een actieve levensstijl zodat ik mij weer goed in mijn vel zou voelen.  Wat ben ik zo fier dat ik deze doelen behaald heb & mij ook echt veel beter in mijn vel voel.

Ook dit jaar wil ik dus weer enkele haalbare doelstellingen maken zodat ik volgend jaar ook weer fier op mezelf kan zijn.

giphychange-your-life-in-2017

 

Sportief vlak 

Focus op krachttraining

In tegenstelling tot vele vrouwen wil ik mij volgend jaar nog meer focussen op krachttraining.  Hoe meer spiermassa, hoe meer calorieën ik zal verbranden op rustdagen maar ook tijdens trainingssessies.  Momenteel volg  ik een dagschema om elke spiergroep te trainen, maar komend jaar wil ik mij iedere keer opnieuw uitdagen om een mooi/sterk lichaam te krijgen (en liefst tegen de zomer 🙂 ).

foto-1

Mijn huidig sportritme volhouden

Ik probeer elke dag te gaan fitnessen of toch minstens 5x/week, afhankelijk van de tijd die ik heb.  Het komende jaar wil ik dit echt wel aanhouden & wil ik mij blijven motiveren om actief door het leven te gaan.  Ik voel er mij niet alleen fitter door, maar ook sterker.
Geen nieuwe uitdaging dus, maar volhouden is minstens even moeilijk!
Plannen zal het komend jaar weer cruciaal worden.

sport-is-a-preserver-of-health-quote-1

Laatste 3 kilo’s verliezen (op een gezonde manier)

Het voorbije jaar verloor ik 10 kilo, maar ik ben nog zeker niet op mijn ideale gewicht en daarom wil ik komend jaar toch nog 3 kilo kwijtraken maar wel op een gezonde manier.  Een gezonde manier is voor mij bewust met voeding om gaan & veel te sporten, geen crashdieet waarbij ik na een week weer al mijn kilo’s bij ben maar gewoon door gezond verstand.
Het voorbije jaar bleef ik echter op -10 kilo stagneren waardoor ik dacht dat dit mijn ideaal gewicht was, maar na het opmeten van mijn vetpercentage besefte ik dat er toch nog wat te veel kilo’s zijn!
Streefdoel: – 3 kilo tegen juni 2017!

gewicht-verliezen-300x235

Gezondheidsvlak

Gezond eten & koken

Het voorbije jaar heb ik vooral geleerd dat mijn lichaam enkel goed kan functioneren als het de nodige voedingsstoffen binnenkrijgt.  Zonder die voedingsstoffen krijgt mijn lichaam te weinig energie om mijn dagdagelijkse taken optimaal uit te voeren.

Het komende jaar wil ik mij blijven focussen op evenwichtige voeding !

Persoonlijk vlak

Iets nieuws leren

Volgend jaar zal sowieso een uitdagend jaar worden, maar meer kan ik hier nog niet over vertellen (verder nieuws komt later).  Ik wil dit jaar iets nieuws leren wat mij eventueel in mijn verdere carrière kan helpen, maar ik heb nog niet echt uitgemaakt wat het zal worden.  Aangezien een jaar 365 dagen heeft, heb ik nog even tijd om hier over na te denken zodat ik hier juiste keuzes in maak.

image002

Mijn blog uitbreiden

Dit jaar startte ik met mijn eigen blog die ik graag volgend jaar wil uitbreiden met nog meer leuke berichten & tips voor een gezonde levensstijl!

blog_tips_splez

Stoppen met nagelbijten

Elk jaar ga ik voor dit goed voornemen & elk jaar faal ik.
In het begin van het jaar ga ik er volledig voor om na 3 maanden opnieuw in mijn slechte gewoonte te vallen. Maar dit jaar ga ik er echt voor en hoop volgend jaar eindelijk in mijn opzet te slagen want ja ik vind nagelbijten ook echt verschrikkelijk.

nagelbijten

Minder stressen

Ik ben een echte stresskip & daar wil ik het komende jaar echt zwaar aan werken want ik besef maar al te goed dat stress meer kapot maakt dan mij lief is.  Hoe meer stress in je lichaam, hoe meer gezondheidsklachten & vooral hoe minder gelukkig je je voelt.
Ik verwacht natuurlijk niets onmogelijk en besef maar al te goed dat ik mijn lichaam tijd zal moeten geven om stress in mijn lichaam af te bouwen.  Ik zal vooral moeten leren om dingen los te laten zowel op professioneel vlak als in mijn privé.  Ik ben namelijk iemand die de lat hoog legt voor haar zelf waardoor ik een heleboel verplichtingen heb die mij extra stress opleveren, maar vanaf dit jaar ga ik dit proberen een plaats te geven met als doel gelukkiger door het leven gaan!

stress21

Meer lectuur lezen over alles dat mij boeit zoals reizen, gezond koken, gezond leven en sporten

Ik lees zo graag & toch heb ik hier zo weinig tijd voor, of maak ik hier gewoon te weinig tijd voor vrij.
Komend jaar zal ik hier bewuster tijd voor vrij maken want door te lezen merk ik maar al te goed dat ik ook minder stress heb & stond dit nu net niet in mijn vorig goed voornemen 🙂

1b

Wat zijn jullie goede voornemens?  En hoe gaan jullie deze proberen waar te maken? 

Ik wens jullie alvast een spetterend 2017!

Blog

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s