My Cookie Doughy

Cookie Dough is voor mij echt de allerbeste smaak van Ben & Jerry’s.  De smaak van grote stukken koekjesdeeg van chocolate chip-koekjes in vanille ijs, OVERHEERLIJK!  Enkele jaren geleden was ik echt in de ban van het bakken van verse koekjes (en nope geen gezonde), ik maakte dus geregeld een nieuwe lading koekjes & mijn lievelingskoekjes waren ongetwijfeld de chocolate chip-cookies .  Er was gewoon 1 probleem  want ik kon gewoon niet van het deeg blijven, het deeg was zo lekker & die smaak is exact de smaak van Cookie Dough :-).

Ik heb het ondertussen over een andere boeg gegooid & ga gezond door het leven, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik Cookie Dough ijs niet heerlijk blijf vinden. Ondanks het feit dat ik af en toe eens een potje eet, wilde ik deze geweldige smaak toch eens in een gezond recept integreren & het is mij gelukt!

Waarom niet de dag beginnen met een potje Cookie Dough Havermout?
Niets zo leuk om de dag met een fantastische smaak te beginnen! Is het exact dezelfde smaak?  Tuurlijk niet maar het komt toch heel dicht in de buurt & deze versie is verantwoord en kan je dus perfect maken als je een zwak momentje hebt.  Ik eet dit potje als ontbijt, maar het kan ook perfect als snack :-).

Je gaat het misschien niet geloven, maar het recept is zo eenvoudig te maken & is perfect voor ochtenden dat je echt geen tijd hebt.  Het is namelijk een overnight oats waarbij je het de avond voordien al klaarmaakt & dus gewoon maar moet oppeuzelen tijdens de ochtend.

Wat heb je nodig voor 1 portie? 

 • 40 g havermout
 • 2 el amandelmelk
 • 1/2 banaan in dunne schijfjes gesneden
 • 100 g Griekse yoghurt
 • 3 tl cacaonibs
 • 1 el vanille aroma
 • 2 tl chiazaad
 • 1 el honing
 • Optioneel: chocolade goj bessen 

Bereidingswijze

 • Neem een fijn weck potje welk je eenvoudig kan afsluiten.
 • Voeg vervolgens gewoon alle ingrediënten toe & meng alles heel goed zodat de havermout goed gemengd is  met alle andere ingrediënten.
 • Werk af met chocolade goj bessen & als je deze niet hebt dan werk je gewoon af met wat extra cacaonibs.
 • Laat het potje gewoon een nachtje in de koelkast staan & geniet gewoon tijdens de ochtend!
 • Genieten!!!!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s