If you dreams don’t scare you, they aren’t big enough

Follow my blog with Bloglovin

Ik kan niet ontkennen dat ik een ambitieus persoon ben & eerlijk gezegd vind ik dit ook geen slechte eigenschap.  Op de  één of andere manier vind ik het juist leuk dat ik ‘ja’ zeg tegen zaken die mij interesseren & waar ik beter in wil worden.

Wat is ambitieus zijn nu?

  • Je stelt duidelijk doelen voor je zelf
  • Je houdt niet van stilzitten & wil je verder ontwikkelen
  • Je doet moeite om een echte professional te zijn
  • Je verwacht erkenning
  • Je wilt vernieuwend zijn

Ook al zie ik ambitieus zijn over het algemeen als positief, toch is het dit niet altijd.
Er zijn nu ook eenmaal veel valkuilen waar ik dreig in te vallen. Ik ben mij hier heel bewust van en ik probeer hier zo veel mogelijk aan te werken maar zo simpel is het niet.
Er zijn namelijk nog veel valkuilen waar ik moeilijk om mee kan gaan.
Ben jij ook een ambitieus iemand?  Herken jij dan ook volgende valkuilen?

# 1: denken dat alles altijd een positief resultaat moet hebben
Falen?
Een woord dat niet echt in mijn woordenboek staat & waar ik alleen ongelukkig door ben.  Falen draagt niets bij aan het behalen van mijn doelen.  Als ik iets doe dan wil ik daar een resultaat van zien & liefst het resultaat wat ik wil.  YEP, een totale verkeerde ingesteldheid!.
Ondertussen heb ik moeten ervaren dat niet alles wat ik doe schitterende resultaten geeft, fouten maken is nu eenmaal niet erg en zorgen er alleen maar voor dat je opnieuw inzicht krijgt om terug op het juiste pad te gaan.

# 2: je hebt liefst alles samen
Ik ben nu eenmaal in heel veel zaken geïnteresseerd en ik wil altijd maar meer & meer waardoor ik vaak de neiging heb om alles tegelijk te willen doen.  Om deze reden lijkt alles leuk & weet ik totaal niet waar ik mijn prioriteiten moet leggen waardoor ik mezelf gewoon in de problemen breng omdat ik natuurlijk nooit alles gedaan krijg.  Het werkt alleen maar onproductief want ik heb totaal geen focus meer.  Ik neem vaak gewoon veel te veel hooi op mijn vork, waardoor het ook niet echt goed is voor mijn gemoedstoestand.

#3: geen oog voor resultaten hebben
Kijk jij ook vaak naar de toekomst & kijk je vooral naar de zaken die je nog kan bereiken?  Het is niet slecht om hongerig te zijn naar nieuwe successen, maar je kan dit alleen maar volhouden als je ook stilstaat met de successen die je al behaald hebt & daar ook fier over durft te zijn.

#4: jezelf continue vergelijke met anderen
Vergelijk jij jezelf ook eens met anderen en daarbij de dingen te zien die zij al behaald hebben en jij nog niet?  Het is niet slecht om op te kijken naar anderen & dit mag aanmoedigend werken, maar echt vergelijken mag je nooit doen.  Je moet je vooral op jezelf focussen en keuzes maken om jezelf te blijven ontwikkelen.  Je mag vooral geen competitie voelen met mensen rondom je, maar probeer er gewoon uit te leren.

#5: de beste willen zijn
De beste willen zijn, komt direct zo negatief over maar ambitieuze mensen zijn niet tevreden als ze niet het allerbeste uit zichzelf gehaald hebben.  Ikzelf wil niet altijd de beste zijn, maar ik moet wel van mezelf weten dat ik het beste uit mezelf gehaald heb om voor mezelf het beste resultaat neer te zetten.

Sedert begin deze maand ben ik op mijn nieuw werk aan de slag.  Een echte carrièreswitch die mij vooral met mijn 2 voeten terug op de grond zet.  In mijn vorige job behoorde ik altijd bij de beste in mijn vak, maar sedert een maand ben ik ‘het nieuwtje’ & moet ik echt alles leren.  Ik ben blij dat ik deze uitdaging aangegaan ben & ik wil vooral groeien in mijn job, maar ik besef wel dat ik niet moet verlangen dat ik op een maand tijd alles onder de knie heb.  Ik zal de komende maanden fameus uit mijn pijp moeten komen & het beste in mij naar boven halen, maar anderzijds moet ik ook durven loslaten & geloven dat ik er wel geraak – niet eenvoudig voor zo een ambitieus iemand als mij.

Zoals ik eerder al zei: ambitieus zijn is een positieve eigenschap maar kan heel snel herleid worden in een valkuil.  Ambitieus zijn moet iets uitdagend zijn, maar het mag vooral niet uitputtend zijn. Voor mij blijft het een werkpunt!
Ben jij ook een ambitieus iemand & ervaar jij ook deze problemen?  Hoe ga jij hier mee om & heb jij nog tips om hier mee om te gaan?
Follow my blog with Bloglovin

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s