Top 4 van gezondheidsapps

Apps op het gebied van gezondheid worden steeds populairder & geloof mij er zijn er heel wat. We worden letterlijk overspoeld door data en apps, ze kunnen werkelijk alles meten en bijhouden.
Hierbij geef ik je graag mijn top 4 van gezondheidsapps die ook nog eens gratis zijn.
Kom te weten wat ze precies doen & waarom ze net zo goed zijn.

My Fitness Pal
My Fitness Pal is een ideale app als je op eenvoudige manier wilt bijhouden wat je eet, waardoor je bewuster wordt van jouw voeding.  Er staan meer dan 3 miljoen voedingsmiddelen in …
Wil je graag bewust worden wat je iedere dag eet? Download deze app dan snel! Hij zal je verbazen.

Fitbit-app
Voor deze app moet je wel in het bezit zijn van een Fitbit.  Fitbit is een bluetooth-tracker die je dagelijkse activiteiten meet en er zijn ondertussen al verschillende modellen te koop met uiteenlopende mogelijkheden.  De Fitbit-app die in contact staat met je Fitbit-tracker laat je zien welke informatie de Fitbit-tracker allemaal verzamelt.  Je kunt je stappen laten tellen en zien hoeveel calorieën je vandaag hebt verbrand.  Je kunt zelf met de Fitbit en de app trainen en zelfs afvallen, als je daar interesse in hebt.  Heb je vrienden die ook een fitbit hebben dan kan je samen uitdagingen aan gaan voor een bepaalde periode en vervolgens zien hoe goed iedereen bezig is. Oh ja, bij bepaalde types kan je ook je slaapcyclus bijhouden :-).
Ik kan een Fitbit echt aanbevelen, het maakt je echt attent over hoeveel je dagelijks beweegt.

Headspace
Met deze app kan je korte 10 minuten meditaties beoefenen.  Het is niet zweverig of zo, je leert je gewoon focussen op jouw ademhaling en je wordt meer bewust hoe je lichaam aanvoelt.  Ik gebruik deze app altijd even voor het slapengaan, hierdoor verklein ik mijn stress & slaap ik gewoon beter.

Sworkit
Heb je soms moeite om dagelijks aan je 30 minuten bewegen te komen?  Hoogstwaarschijnlijk wel en dit komt door een drukke baan, druk sociaal leven… genoeg redenen om niet iedere dag in de sportschool te geraken.
Maar Sworkit is ideaal voor deze dagen, zelfs als je maar 5 minuten vrije tijd hebt.
Dankzij de app kan je aangeven welk deel je van je lichaam wilt trainen en voor hoelang.  Het bevat een krachttraining, cardio, strekoefeningen en yoga.

Gebruik jij ook wel eens apps die jouw gezondheid bevorderen? En welke apps gebruiken jullie het liefst, laat het mij weten!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s