Natuurlijke voeding? Tuurlijk!

Als je echt gezond wilt leven is het belangrijk dat je kiest voor natuurlijke voeding vrij van conserveringsmiddelen en smaakversterkers. Jammer dat het tegenwoordig zo moeilijk is om hier voor te kiezen, we hebben het allemaal druk (ik ook) en willen niet eindeloos veel tijd doorbrengen in de keuken. Maar waarom is het zo belangrijk om toch voor natuurlijke voeding te kiezen?

 

Door te kiezen voor natuurlijke voeding geef je jouw lichaam de voedingsstoffen die het nodig heeft om een energiek en fit leven te leiden. Hoe meer je kiest voor onnatuurlijke voeding, hoe moeilijker je lichaam het zal hebben om dit te verteren. Onnatuurlijke voeding zit vol met toevoegingen waar je lichaam niets aan heeft, je zal je moe en futloos voelen, je zal geen energie hebben en je zal merken dat je meer last hebt van maagproblemen (ik kan het bevestigen).

Een eetpatroon gebaseerd op natuurlijke voeding bevat voldoende fruit, groenten, peulvruchten, noten en goede vetten & bevat zo weinig mogelijk slechte vetten, frisdranken en suiker.

Ik geef toe het is niet altijd simpel om hier voor te kiezen want alle woonwarenhuizen puilen uit van onnatuurlijke voeding en ze slagen er dan nog in dat je toch bezwijkt omdat alles er zo heerlijk uit ziet. Probeer het toch tot het minimum te herleiden en zorg er voor dat je lichaam de nodige bouwstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft, maar vooral die het verdient. Je hebt maar 1 lichaam en daar kan je beter zorg voor dragen.

Mijn tip is kies zoveel mogeljlk voor voeding zonder etiket met een lange lijst aan bewaarmiddelen. Je zal niet alles kunnen bannen, maar iedere maaltijd al kiezen voor verse groenten zal je al heel ver brengen en zal er voor zorgen dat je in topconditie zal zijn.

Je hoeft hierdoor ook niet uren in de keuken te staan. Neem gerust een kijkje in de kookboeken van Pascale Naessens of de boeken Nooit meer Diëten van Sandra Bekkari. Je zal versteld staan hoe eenvoudig hun recepten zijn en met hoeveel ‘echte’ producten zij werken.

Je zal zien hoe snel jouw lichaam op een positieve manier zal veranderen.

Good luck!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s