5 citytrip bestemmingen voor 2018

2018 staat bijna voor de deur en dat staat ook gelijk aan nieuwe reisjes plannen.  Misschien heb je wel zin in een leuke citytrip bestemming.  Volgens de reislustige journalisten  zijn de volgende citytrips de beste keuzes voor komend jaar.

 1. Dublin, Ierland

  Dublin staat niets voor niets bekend om haar levendige centrum, talloze pubs, muziek en indrukwekkende geschiedenis.  Het leuke aan Dublin is dat ze vele gezichten kent.  Wist je trouwens dat Dublin volgens de internationale beoordelingssite TripAdvisor al drie keer uitgeroepen is tot de ‘vriendelijkste stad van Europa’.  Geef toe, Dublin is de ideale citytrip voor 2018.

 2. Malmö, Zweden 

  Malmö is de ultieme citytrip bestemming voor foodies.  De stad telt 180 verschillende nationaliteiten en telt meer dan 450 restaurants.  Malmö is echt een leuke verrassing.

  Combineer het bijvoorbeeld met een bezoek aan Kopenhagen want beide steden zijn perfect te combineren, op 20 minuten reis je van de ene stad naar de andere.

 3. Hamburg, Duitsland 

  De havenstad Hamburg wordt ook wel de ‘Poort tot de wereld’ genoemd en heeft een boeiende zeevaartgeschiedenis.  De belangrijkste straat is de Mönckebergstrase en deze loopt dwars door het centrum.  Je vindt hier oa het Rathaus en de naastgelegen Rathausmarkt waar er ieder moment van de dag wel iets te doen is.

 4. Valencia, Spanje

  Valencia is een verrassende stad met tal van mogelijkheden.  Beklim bijvoorbeeld de kathedraal van Valencia waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad of neem de fiets en maakt een fietstochtje in het nieuwe gedeelte van de stad.  Of bij goed weer kan je misschien wel een dagje aan het strand doorbrengen.  Zoals je ziet, Valencia is een typische Spaanse stad waar je perfect enkele dagen gezellig kan door brengen.

 5. Vilnius, Litouwen 

  Deze stad biedt een goede combinatie van een middeleeuwse geschiedenis en kunstzinnige bar- en cafécultuur.  Breng een bezoekje aan de barokke binnenstad met zijn prachtige kerken en religieuze plekken.  Kuier rond in een van de gezellige keistraatjes.  Vilnius zal je een warm gevoel geven.

Welke stad wil jij graag bezoeken in 2018? En waarom? Laat het mij weten.

Groetjes,

Healthy & Travel T(r)ips.

Advertenties

11 gedachtes over “5 citytrip bestemmingen voor 2018

 1. kimdum zegt:

  Edinburgh staat al heel lang op mijn lijstje om te bezoeken maar het is er nog nooit van gekomen. Hetzelfde met Wenen. Edingburgh omdat het naar het schijnt een heel interessant is om te bezoeken en Wenen omdat er zoveel te doen is en er zoveel cultuur zit in die stad. Moet echt geweldig zijn om te bezoeken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s