Amerika Debby reist

4 redenen waarom je naar Mexico moet

Het volstaat om Mexico te vermelden en mijn hart slaat meteen een paar tellen sneller. Als ik ‘toevallig’ op enkele Instagram plaatjes van Mexico bots, dan slaat datzelfde hart al helemaal op hol. Meer dan geregeld zeggen Tijl en ik tegen elkaar “Weet je nog toen wij in Mexico waren?!” – prachtige herinneringen. 
Waarom ben ik nu zo gek op Mexico?

 

 1. De prachtige stranden
  Mexico heeft kilometerslange parelwitte zandstranden, azuurblauwe zee en een prachtige onderwaterwereld.  De stranden lenen zich perfect voor verschillende activiteiten zoals snorkelen, duiken, parasailing, surfen, …
  En zonnen ook natuurlijk.
 2. De Maya tempels
  Heel Mexico staat boordevol met prachtige Maya tempels uit de oudheid.
  De meest bekende tempel en tevens één van de 7 wereldwonderen is Chichén Itza. De meeste idyllische maya site is dan weer Tulum die aan de kust gelegen is.
 3. Mexicaans eten
  Ik ben echt gek op de Mexicaanse keuken.  Denk aan Taco’s, tortilla’s, buritos, nacho’s, guacamole, chili, …
  Mexicaans eten is heel smaakvol en gevarieerd, mede omdat het een mengeling is van de Spaanse en Azteekse keuken.
  De pittige varianten vind ik vaak nog het beste.
 4. De bevolking
  Het Mexicaanse volk is enorm gastvrij en vriendelijk en zijn steeds bereid je te helpen bij vragen en/of problemen.
  Vraag hun gerust naar de Mexicaanse cultuur en ze leggen het je graag in alle geuren en kleuren uit.

Zijn jullie al op vakantie geweest in Mexico? Wat is voor jou een reden om terug te gaan?

Groetjes,

Healthy & Travel T(r)ips.

11 reacties op “4 redenen waarom je naar Mexico moet

 1. Nog nooit verre reizen gemaakt.

  Aum Shanthi

  Like

 2. Mexico staat nog op de bucketlist 🙂 Misschien vind je het ook leuk te lezen over mijn bevindingen in Budapest waar ik net heen verhuisd ben? Dit is er 1 van 🙂 https://yoo.rs/livingthagoodlife/blog/tweedehands-shoppen-in-budapest-cream-is-waar-je-moet-zijn-1506545850.html?Ysid=45920

  Like

 3. Een gastvrije bevolking spreekt mij erg aan. Ik vind het prettig als mensen vriendelijk en verwelkomend zijn.

  Like

 4. Mexicaans eten is ook echt volledig mijn ding! Heerlijk gewoon!!!

  Like

 5. Nog nooit geweest. Weet eigenlijk ool niet of ik hier heel snel naar toe zou gaan.

  Like

 6. Prachtige foto’s en als ik je zo hoor, spreekt het me wel aan. Ik ken eigenlijk alleen maar de horrorverhalen over Mexico, waardoor ik het land als reisbestemming nooit heb overwogen. Eigenlijk ook erg dat je je misschien te veel laat beïnvloeden door tv en nieuwsberichten he?

  Like

 7. Ik zou alleen al voor het eten willen gaan haha

  Geliked door 1 persoon

 8. kvdhelder

  Oh ziet er heerlijk uit! Staat ook nog op mijn lijstje! Is het wel veilig? Of moet je goed kijken waar je geen gaat?

  Geliked door 1 persoon

 9. Als je in Yucatan verblijft moet je je geen zorgen maken, heel veilig. De onveilige buurten zijn eerder rond Mexico city.

  Like

 10. Na je Foto’s en je blogpost gezien te hebben krijg ik helemaal zin om naar Mexico af te reizen maar aankomende januari gaan we eerst even genieten van onze reis naar Marrakesh. En Mexico zitten op onze Travellist

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: