Terugblik op het jaar 2017

Wat heb ik zin in 2018.  2017 was in vele opzichten een ontzettend verrassend jaar.  Ik heb echt mooie dingen mogen meemaken zowel op privé vlak als op werk vlak.  Benieuwd hoe mijn jaar er uit zag? 

Nieuwe job
In 2017 veranderde ik niet 1 keer maar 2 keer van werk.  Ik gaf mijn toenmalige job als vakantieadviseur (waar ik langer dan 5 jaar werkte) op en ging als Accountmanger aan de slag bij een IT-bedrijf.  Jammer genoeg was de job niets voor mij en na 5 maanden besloot ik op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging die wel bij mijn persoonlijkheid paste.  Al moet ik toegeven dat het niet zo vlot ging, tuurlijk ben ik kwaad geweest op mezelf, tuurlijk was ik ontzettend teleurgesteld in mezelf als persoon.  Het leek of ik mezelf even kwijt was geraakt en niet meer wist wat mijn kwaliteiten waren.  Ik heb eventjes diep gezeten, maar de dag dat ik wist dat ik op mijn huidige job mocht beginnen vielen alle puzzelstukjes bij elkaar en wist ik dat ditmaal wel de juiste beslissing had genomen.  Op werkvlak heeft 2017 mij dus enorm veel geleerd.  Ik ben met beide voetjes eens op de grond gezet en heb mezelf fameus terug mogen ontdekken.  Wat zijn mijn competenties? Waar wil ik echt naartoe? Wat wil ik bereiken? Waar ben ik nu echt goed in? Mijn huidige job als Recruitment Consultant voldoet aan al mijn wensen want ik kan echt iets voor mensen betekenen en dat vind ik zo ontzettend belangrijk.  Anderzijds is geen enkele dag hetzelfde, ontmoet ik vele nieuwe mensen, … een job die bij mij past.

Toffe reisjes samen met mijn partner
2017 kwam op gebied van reizen wat traag op gang om de reden natuurlijk dat ik net van werk was veranderd en niet direct veel verlof kon opnemen.  We zetten het jaar in met midweek in Nederland.  We bezochten Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Roermond.  4 citytripsjes in één vakantie. Zalig!
In april reisden we af naar Jamaica waar ik ontzettend onder de indruk was van de hartelijkheid van de bevolking en van de prachtige natuur met de vele watervallen.  In juli ging we met vrienden op citytrip naar Praag. Heerlijk zonnig weer,  omringd door vrienden, mooie plekjes, fijn hotelletje.  Ik ben mijn hart een stukje verloren aan Praag wat is het een prachtige stad!
In augustus keerde we nog eens terug naar Griekenland en bezochten we het grootste eiland namelijk Kreta.  Eventjes uitblazen, genieten van het heerlijke eten, van de fijne stadjes… Perfect voor onze batterijtjes even op te laden
Ik mocht ook een weekendje in de prachtige stad Den Haag doorbrengen en dat is echt een stad waar ik kan wonen.  Je hebt gewoon echt alles in deze stad! Na Amsterdam is Den Haag mijn lieveling.
De mooiste vakantie was ongetwijfeld Mexico, niet moeilijk want ik heb mijn hart nu eenmaal aan dit land verloren.  We maakte enkele schitterende uitstappen, lieten ons onderdompelen in de Mexicaanse cultuur en genoten er van om in de winterperiode eens met ons gat in de zon te liggen.  Mexico u was geweldig!
2018 wordt ongetwijfeld weer ongelofelijk en zullen we weer vol plannen met vele reisjes, al gaan we dit jaar bewust eens meer in Europa reizen en vaker onze wagen nemen zodat onze hond iets vaker mee kan.  In januari staat er alvast een top vakantie gepland want dan trekken we naar Miami waar we de cruiseboot nemen naar de Bahama’s.  Ik weet waar ik naar uit kijk 🙂

Uitbreiding van mijn blog
Mijn blog is ook aardig gegroeid en mijn inspanningen beginnen eindelijk zijn vruchten af te werpen.  Een blog over gezonde voeding en reizen, waar ik redelijk wat tijd in spendeer om op zoek te gaan naar leuke content en eigen ervaringen.  Nog steeds vind ik het ontzettend leuk om artikelen te schrijven en anderen te enthousiasmeren, te inspireren en te helpen met het plannen van een nieuwe reis of op een gezonde manier door het leven te gaan.  Ik haal er ontzettend veel energie uit als anderen mijn artikels lezen en ze nog eens fijn vinden ook.

Gegroeid op Instagram
Instagram is altijd mijn lievelings medium geweest, puur omdat je alleen foto’s kan delen.  Ik ben al een tijdje actief op Instagram maar in 2017 kreeg ik toch een hele boel volgers bij.  Voor anderen lijkt 2000 volgers misschien niet veel, maar ik ben er alvast fier op en hoop in 2018 mijn aantal volgers te kunnen verdubbelen.

Nieuwe mensen ontmoet
2017 moet echt het jaar zijn waar ik ontzettend vele nieuwe mensen heb leren kennen.  Vrienden die mij nieuwe inzichten hebben geven en hebben laten zien hoe mooi het leven wel niet kan zijn.  Stuk voor stuk  mensen die je aanvaarden om wie  je bent en je ook bijzonder laten voelen.  Ik hoef hier geen namen te noemen want ik ben er van overtuigd dat de vrienden over wie ik het heb perfect weten dat zij mijn jaar mooier hebben gemaakt.
Maar natuurlijk zijn het niet alleen de nieuwe vrienden die mijn leven mooier hebben gemaakt, ook mijn familie en beste vrienden die iedere keer weer voor mij klaar stonden als ik ze nodig had. Ongelofelijk dat ik zo veel leuke mensen rondom mij heb!

Jammer genoeg gebeuren er ook minder fijne dingen 
Het leven loopt niet altijd zoals je verwacht en zijn er ook veel minder fijne momenten geweest.  Zo kreeg mijn mama in november weer te horen dat ze hervallen was van kanker en dat ze zo snel mogelijk terug met chemo moest beginnen.  En ja dan valt je leven weer even in duigen  want ik had het helemaal niet zien aankomen.  Mijn mama voelde haar goed, genoot weer van het leven maar jammer genoeg was het lelijke beestje terug.  Ondertussen heeft ze haar tweede chemo al achter de rug en vecht ze weer zoals een echte tijger.  Geen gezaag, geen gemaar, gewoon iedere chemo ten strijde gaan en hopen dat alles goed komt! Haar ingesteldheid daar krijg ik kippenvel van!
Ik ben natuurlijk niet gespaard geweest van teleurstellingen.  Ik ben dit jaar een paar keer teleurgesteld geweest in mezelf, maar daar heb ik voldoende lessen uitgetrokken en heeft mij heel wat geleerd.  De teleurstelling in anderen is natuurlijk het moeilijkste om te verwerken, maar kijk soms blijken mensen gewoon niet te zijn wie ze echt zijn.

2018 mag natuurlijk nog fantastischer worden.

Mijn voornemens zijn alvast volgende:
– Starten met Yoga
– Mijn huidige job onder de knie krijgen en beter worden
– Mijn blog uitbreiden door enkele samenwerkingen aan te gaan
– In de fitness echt wel werken aan mijn body en zorgen dat ik tegen de zomer terug scherp sta
– Blijven gezond koken en eten
– Veel tijd met al mijn vrienden en familie doorbrengen.
Maar het allerbelangrijkste en dat heb ik jammer genoeg niet zelf in handen dat is dat mijn mama geneest!

2018 wees geweldig maar zorg dat ik en al mijn dierbaren een goede gezondheid hebben, dat is mijn grootste wens!

Wat is jullie mooiste moment van 2017? Of waar ben jij het meest trots op? Laat het mij even weten want ik vind niets zo leuk dan door andere geïnspireerd te worden.

Geniet van het nieuwe jaar!

 

 

 

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “Terugblik op het jaar 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s