Debby reist

De 5 grootste ergernissen in het vliegtuig


Over het algemeen vlieg ik graag, al moet ik toegeven dat er ook wel wat ergernissen zijn.  Als er te veel punten uit onderstaande rijtje aanwezig zijn, ben ik ook blij als ik weer mag uitstappen.
Benieuwd wat de grootste ergernissen zijn in het vliegtuig?

 

 1. Lichaamsgeuren van medepassagiers
  Please, wilt iedereen zich eerst even lekker wassen alvorens het vliegtuig op te stappen!
  En liefst de avond voordien ook niet te kruidig/sterk te eten.
  Moet ik nog meer zeggen?
 2. Vechten om de armleuning
  Heb je de armleuningen al geteld?
  Jaja, je telt het goed 4 armleuningen voor 3 mensen.
  Dus dat betekent voor elke passagier één armleuning en voor één van de drie een extra armleuning.
  Er bestaat geen algemene regel maar willen we aub gewoon eerlijk zijn en de middelste passagier gewoon recht geven op twee armleuningen.  Geef toe die zit al gekneld tussen twee passagiers, geef hem één extra armleuning dan is zijn vliegtuigreis toch ook al iets aangenamer.
  Wie stemt voor?
 3. Overvolle bagagelockers
  Ik heb een bloedhekel aan passagiers die het bagagebeleid wel heel ruim nemen. Als je persé geen bagage wilt meenemen en enkel handbagage, wil het niet zeggen dat je meer als een ander mag en een veel te grote trolley dient mee te nemen.  Ik met mijn klein rugzak heb het namelijk iedere keer opnieuw weer zitten dat er geen plaats is in de bagagelockers en dat ik mijn rugzak onder mijn stoel mag schuiven. Yep, nog minder beenruimte. Thanks daarvoor.
  Ik blijf er gewoon bij dat vliegtuigen niet gemaakt zijn voor passagiers die enkel met handbagage reizen.
 4. Ruimtegebrek
  Jammer genoeg hoort ruimtegebrek gewoon bij vliegen.
  Mijn meest hatelijke moment is het moment dat je al gedaan hebt met eten, maar dat je nog met opengeklapt tafeltje moet wachten tot het opgehaald is.
 5. Vieze vliegtuigtoiletten
  Een vliegtuigtoilet is een klein plekje in het vliegtuig, maar toch is het voorzien van alle gemak.
  Moest iedereen nu even goed in de wc pot mikken dan zou naar het wc gaan in een vliegtuig zoveel aangenamer zijn :-).

Ohja en vooral iets waar ik niet aan gewend raak … klappen in het vliegtuig na de landing … yep!

Wat zijn jouw grootste ergernissen tijdens de vliegreis?

9 reacties op “De 5 grootste ergernissen in het vliegtuig

 1. hilarisch dit…. echt waar, ik heb gelachen bij deze blog! keep on writing!

  Like

 2. Lichaamsgeur inderdaad. Maak vaak lane reizen van 10 tot 14 uur vliegen en dan ruikt sommige mensen zooo erg

  Like

 3. Ik moet zeggen dat ik er weinig last van heb. In een vliegtuig betekend vaak een nieuwe avontuur en daar geniet ik volop van

  Like

 4. Die handbagage inderdaad….. en die leuningen ook ja. Zit je in het midden, heb je gewoon geen armleuning! En bedankt!

  Like

 5. Ik had bij de titel zeker krijsende kinderen verwacht haha. 1 mei gaan wij met 3 kids. Ik hoop zo dat het goed gaat zonder gekrijs

  Like

 6. Ik sluit me aan bij Maddy, wat mij betreft staan (andermans, dat dan weer wel haha) kinderen op nummer 1. Gegil, schoppen tegen je stoel, een huilende baby, ruzie… Nee, doe maar niet. Als je kinderen nog niet rustig mee kunnen op vakantie, ga dan naar de Ardennen of zo. Maar goed, zo denk ik erover: wij vliegen bewust niet met de kinderen. Liever als ze ouder en rustiger zijn.

  Like

 7. ekebrouwer

  Vermakelijk om te lezen, haha. Ik heb nog maar vier keer gevlogen in mijn leven, maar wat ik echt niet snap is dat iedereen op gaat staan zodra het vliegtuig stil staat en gaat lopen hannesen met de bagage. Kun je lekker een half uur hutjemutje gaan staan. Ik blijf lekker zitten en vermaak me prima.

  Like

 8. Luidruchtige mensen in het vliegtuig en mensen die tegen je stoel zitten te schoppen. Ik heb ook ooit een vlucht meegemaakt met twee mensen naast mij en die hebben van een ganse vliegtuigrit niet gezwegen en met een luide stem over alles en nog wat aan het praten waren. Van mij mag je gerust een babbeltje slaan hoor, daar gaat het niet om maar doe het dan niet voor het ganse vliegtuig. En ik ben het zeker met bovenstaande commentaren eens, krijsende kinderen. Ik snap dat de ouders daar niet altijd kunnen aan doen en de kinderen zelf ook niet, maar aangenaam is het niet te noemen.

  Like

 9. Ik vlieg helaas niet zo vaak, maar lichaamsgeuren van anderen zijn wel echt een ding hoor. Ik kan daar zoooo slecht tegen.

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: