Debby reist Europa

5 hotspots in Oostende

Oostende, de Koningin der Badsteden!
Oostende is een badstad die het hele jaar door toeristen aantrekt en daar zijn vele redenen voor want Oostende is veel meer dan zon, zee en strand. De voorbije jaren heb ik meerdere reizen gemaakt en toch is het Oostende dat een speciaal plekje in mijn hart veroverd heeft.
Benieuwd waarom?

 

In Oostende heerst een speciale sfeer, zomer.. winter.. lente of herfst.. er is altijd wel iets te beleven. Denk maar aan leuke wandelingen, leuke barretjes, leuke coffeebars, lekkere restaurantjes, originele winkeltjes, …. dit alles vind je gewoon in Oostende.

Een weekendje Oostende zal je volledig tot rust brengen, je zal genieten van cultuur en natuur! Nog niet overtuigd? Geen probleem ik geef met plezier mijn 5 hotspots in Oostende. Ik ben er van overtuigd dat je snel een weekendje naar Oostende zal boeken.

5 Hotspots in Oostende

 1. De Familie Jansen Koffiebar
  Kapucijnenstraat 2 
  Ik ben een echte coffeeaddict, er gaat geen enkele dag voorbij dat ik geen koffietje drink.  Als je net als mij een coffeelover bent, dan mag een bezoek aan DE koffiebar van Oostende niet ontbreken! Hier wordt koffie echt nog geserveerd volgens de regels van de kunst.
  Tip: Proef zeker eens de ‘Latte vie en rose’ met chocolade, hibiscus en frambozen… do I have to say more 🙂
 2. Histoires d’O
  Albert I Promenade 53
  Een brasserie waar het menu als het ware een copypaste is van de brasserie er net naast, probeer ik te vermijden.  Geef mij maar een brasserie met een leuk & origineel menu. Wil jij net zoals mij iets specialer? Breng dan zeker een bezoekje aan Histoires d’O.  Je wordt hier in een authentiek interieur en eigenzinnige stijl ontvangen.  Het perfecte adresje om je dag in stijl af te sluiten.
  Misschien heeft de ginkaart met 60 verschillende ginsmaken er ook iets mee te maken 🙂
 3. Street art in Oostende
  The Crystal Ship, het straatkunstproject in Oostende.  Het is het grootste public art festival in zijn genre in Europa.  Het is het ultieme bewijs dat kunst heel dichtbij is, zonder drempel.  Meer dan 40 artiesten creëerden gigantische werken op Oostendse muren.  Wil je alle werken zien, dan kan ik je verzekeren dat je even zoet bent.  Gelukkig voorziet Oostende een praktisch plan en je kan hem helemaal gratis verkrijgen via deze link.  Ik heb alvast met volle teugen genoten van deze prachtige wandeling.
 4. De gratis veerdienst naar de Oosteroever met Fort Napoleon
  Oostende voorziet een gratis overzet tussen de Visserskaai en de Oosteroever.  Geniet eerst nog van een lekker vers visje aan één van de vele kraampjes op de kaai en neem dan de overzet naar de Oosteroever. Op Oosteroever zie je amper mensen, wandel je tussen verlaten scheepswerven en heb je mooie uitzichten.  Het is hier echt genieten van de rust ver van alle drukte, ongelofelijk hoe dicht bij de stad je je zo ver van de wereld voelt.
 5. Cultuurcafé De Grote Post
  Hendrik Serruyslaan 18a
  Het oude postgebouw is ondertussen een hippe cultuurtempel geworden met een klasse brasserie.  Natuurlijk primeert cultuur hier nog steeds, maar  ook als er geen voorstelling gepland staat kan ik deze plek aanraden voor een heerlijke lunch.  Ik kies steevast voor de Quinoasalade falafel-baba ganoush of de pita falafel met rode bietenspread.  En jammer genoeg kan ik hier ook niet weerstaan aan het dessert want de mmmkaastaart is dan ook overheerlijk!

Het liefst ga ik voor een weekendje naar Oostende! Enkele daagjes instant vakantiegevoel en genieten van deze prachtige stad.  Soms kies ik voor een special, soms kies ik voor een lastminute omdat we er evengoed van houden om onverwachts naar deze stad te trekken. Daarom kies ik voor Hotelspecials omdat ze betaalbare hotels aanbieden, maar ook goede arrangementen & ze hebben zelf een aanbod voor lastminute beslissingen.  Zelf heb ik al in verschillende hotels geslapen, neem zeker een kijkje op het ruime aanbod van hotels in Oostende bij Hotelspecials.  Hetgeen ik boekte voldeed steeds perfect aan de omschrijving!

Vinden jullie Oostende even geweldig als ik? En hebben jullie nog hotspots die ik zeker eens moet ontdekken? Laat het mij even weten, niets fijner om alle topadresjes in deze stad te ontdekken.

Liefs,

Debby ˜ Healthy & Travel T(r)ips

 

 

 

 

1 reactie op “5 hotspots in Oostende

 1. Ik kom er ook graag zeker om bij de viskraampjes iets lekkers te eten.

  Aum Shanthi

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: