Algarve hervat toerisme en verwelkomt bezoekers

Corona update: De Algarve in het zuiden van Portugal is deze zomer geopend voor toeristen. Internationale bezoekers zijn welkom van zodra de reisbeperkingen opgeheven zijn.

19/05/2020

Corona update:

De Algarve in het zuiden van Portugal is deze zomer geopend voor toeristen.

Internationale bezoekers zijn welkom van zodra de reisbeperkingen opgeheven zijn.

Reizen naar Algarve opnieuw mogelijk in de zomer

Door de snelle invoering van het Clean & Safe keurmerk zijn de toeristische bedrijven in de Algarve goed voorbereid. Daarbij is het aantal besmettingen in de regio altijd zeer laag gebleven. De Algarve is dus klaar om gasten van dienst te zijn en hun te laten genieten van een heerlijke vakantie na deze vreemde tijden.

Tijdlijn

  • Golfbanen, jachthavens en autoverhuurbedrijven zijn reeds geopend met strikte gezondheidsprotocollen.
  • Hotels (reeds 1/3) zijn reeds open, in juni zal 4/5 van de hotels open zijn en in juli bijna allemaal.
  • Stranden gaan open in juni, met gezondheidsvoorschriften en -procedures.
  • Restaurants open op 18 mei met 50% capaciteitsbeperkingen.
  • Waterparken openen in juni en juli.

Maatregelen

  • Toegang tot de stranden: regels worden binnenkort door het Portugese milieuagentschap bekend worden gemaakt. De regels zullen met name van toepassing zijn op gebieden en medewerkers rondom de stranden zoals parkeerplaatsen, strandtoegang, hulpposten, restaurants, bars of uitgave van parasols en ligbedden.
  • Toegang van waterparken: maatregelen zullen met name van toepassing zijn op gebied van capaciteit en verplicht dragen van maskers in gesloten ruimtes.
  • Op de luchthaven en openbaar vervoer: verplichte maatregelen zijn genomen in overeenstemming met de gezondheidsinstanties en nationale luchtvaartautoriteit, die de bescherming van passagiers en personeel garanderen. bv: temperatuurmeting bij aankomst, verplicht gebruik van een masker in de terminals, bewegwijzering, …
  • Grenzen en luchtverkeer: de heropening van de grenzen en het hervatten van het luchtverkeer zijn natuurlijk de belangrijkste factoren voor een volledige terugkeer van de toeristische activiteit.

Zullen we deze zomer dan toch terug kunnen genieten van een vakantie in het buitenland?

Ga jij deze zomer op vakantie in de Algarve?

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Geef een reactie