5 ideale tussendoortjes als je vet wilt verbranden

Als je gewicht wilt verliezen, is het belangrijk om voeding te eten die je langer een verzadigd gevoel geeft.  Eigenlijk moet je kiezen voor voeding die je metabolisme stimuleert en helpt om beter calorieën te verbranden. De beste tussendoortjes om vet te verbranden zijn volgende. Eieren Een eitje bevat 7 gram eiwitten en slechts 70…

03/01/2018

Als je gewicht wilt verliezen, is het belangrijk om voeding te eten die je langer een verzadigd gevoel geeft.  Eigenlijk moet je kiezen voor voeding die je metabolisme stimuleert en helpt om beter calorieën te verbranden.
De beste tussendoortjes om vet te verbranden zijn volgende.

 1. Eieren
  Een eitje bevat 7 gram eiwitten en slechts 70 kcal, perfect als ontbijt maar ook perfect als tussendoortje.  Hoe meer eiwitten je toevoegt aan je dagelijks eetpatroon, hoe minder snel je honger zal hebben en dus hoe meer gewicht je zal verliezen.  Anderzijds verbruikt je lichaam meer energie om eiwitten te verteren dan bijvoorbeeld koolhydraten.  Je metabolisme krijgt dus ook een duwtje in de rug.
 2. Bessen
  Blauwe bessen, frambozen, rode besjes, aardbeien bevatten amper calorieën en toch hebben ze een lekkere zoete smaak.  Omdat ze een hoog gehalte aan vezels bevatten, geven ze je ook een langer verzadigd gevoel.  Ze bevatten ook nog eens flavonoïden die de  vetverbranding kunnen stimuleren.
 3. Griekse yoghurt of Ijslandse yoghurt 
  Niet alle yoghurt is hetzelfde, kies voor yoghurt met extra eiwitten zoals Griekse Yoghurt of Ijslandse Yoghurt.  Ze bevatten ook veel minder suiker waardoor ze ideaal zijn als tussendoortje.
 4. Groene thee 
  Groene thee bevat catechine wat je vetverbranding een flinke boost geeft.  De thee bevat ook bijna geen calorieën maar wel vele antioxidanten. Het perfecte drankje voor tussendoor.
 5. Pistachenoten
  Eén portie van 20 gram bevat ongeveer een 4 gram eiwitten en amper 118 kcal. Kies bij voorkeur ook voor pistachenoten met schil, door de noten te pellen bedrieg je jouw hersenen en lijkt het alsof je meer gegeten hebt dan je denkt.

  Welk tussendoortje gaan jullie vanaf nu eten?Groetjes,
  Healthy & Travel T(r)ips.

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter