5 redenen waarom je vaker asperges moet eten

Het is weer de tijd van de asperges en ze liggen weer volop in de winkel! Ik moet eerlijk bekennen dat ikzelf een grote liefhebber ben en van mij mogen er meermaals per week asperges op het menu staan dit geldt zowel voor de groene als witte asperges.Asperges hebben een hele goede invloed op onze…

09/05/2018

Het is weer de tijd van de asperges en ze liggen weer volop in de winkel! Ik moet eerlijk bekennen dat ikzelf een grote liefhebber ben en van mij mogen er meermaals per week asperges op het menu staan dit geldt zowel voor de groene als witte asperges.Asperges hebben een hele goede invloed op onze gezondheid! Benieuwd? 

Volgende 5 redenen zullen je wel overtuigen om asperges vaker te eten en dus meer op je menu te zetten.

 1. Asperges zijn goed voor de urinewegen
  In asperges zit een hoog gehalte asparagine.  Dit  aminozuur helpt bij de afbraak van gifstoffen in je lichaam.  Daarnaast zorgen asperges ervoor dat overtollig vocht en zout beter worden weggespoeld.  Dit is erg positief want daardoor worden de bacteriën beter weggespoeld en heb je dus minder kans op urineweginfecties.
 2. Asperges zitten bomvol antioxidanten
  Asperges zitten bomvol met antioxidanten.  Glutathion is zo’n ontgiftende oxidant die je lichaam helpt bij het bestrijden van vrije radicalen.
 3. Asperges zitten vol met vitamine K
  Vitamine K is een vitamine waar jammer genoeg vele onder ons een tekort aan hebben. Vitamine K zorgt voor gezonde botten en een goede stolling.  Denk niet dat alleen calcium belangrijk is voor gezonde botten want het is namelijk vitamine K die er mee voor zorgt dat calcium beter wordt opgenomen.
 4. Asperges kunnen een opgeblazen gevoel voorkomen
  Heb je net zoals mij regelmatig wel eens last van een opgeblazen gevoel? Asperges kunnen dan wel eens de oplossing zijn want ze zitten namelijk vol met prebiotica die je spijsvertering bevorderen en opstapeling van gassen in je buik voorkomen. Eet ze samen met vezels en je darmen zullen je dankbaar zijn
 5. Asperges zijn goed voor je humeur
  Heeft je humeur een opkikkertje nodig? Dan hoef je niet ver te zoeken.  Zet gewoon asperges op je menu en je humeur zal het opkikkertje krijgen waar je naar vraagt.  In asperges zitten namelijk vitamine B6 en foliumzuur en deze vitaminen zijn gekend als oppepper.

Wat denk je? Vanaf nu meer asperges op het menu?

Groetjes,

Healthy & Travel T(r)ips

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

3 reacties

 1. shivatje op 9 mei 2018 om 11:51

  Ik eet ze zo graag en op allerlei manieren klaargemaakt.
  Het is het goud van het jaar.
  En ze zijn weer heerlijk.

  Aum Shanthi

 2. Saskia op 9 mei 2018 om 12:08

  Asperges, als ze er zijn, ze ik ze vaak op het menu.Zo lekker!! En zo te lezen dus god voor je.

 3. wannderful op 9 mei 2018 om 19:17

  Ik ben ook zo gek op asperges, vooral ‘op Vlaamse wijze’. Of met zalm. Yammie!?

Laat een reactie achter