5 tips die je helpen om je doelen te behalen

Januari is voorbij. Ben je januari ook gestart met vele goede voornemens of doelen? Misschien is jouw poging tot deze goede voornemens al mislukt? Met een aantal tips heb je veel meer kans van slagen, misschien start je in februari gewoon weer opnieuw. Met als doel ditmaal wel slagen! TIP 1 ♡ Bepaal je einddoel…

02/02/2019

Januari is voorbij. Ben je januari ook gestart met vele goede voornemens of doelen? Misschien is jouw poging tot deze goede voornemens al mislukt? Met een aantal tips heb je veel meer kans van slagen, misschien start je in februari gewoon weer opnieuw. Met als doel ditmaal wel slagen!


TIP 1 ♡ Bepaal je einddoel

Welk doel wil je uiteindelijk bereiken? Is het een groot doel zoals een marathon lopen of 20 kilo verliezen. Grote doelen die je niet in één twee drie kan bereiken. Maak daarom subdoelen en plak op je einddoel een haalbare einddatum.

TIP 2 ♡ Stel subdoelen op

Maak je uiteindelijke doel haarbaar door subdoelen op te stellen.
Bv: over twee maanden wil ik 4 kilo kwijt zijn of dan wil ik 10 km kunnen lopen met een snelheid van 8 km per uur.

TIP 3 Beloon jezelf bij het behalen van subdoelen

Een einddoel halen is fijn, maar je moet het natuurlijk volhouden. Vier jouw kleine overwinningen! Het maakt het proces veel fijner en het is ook nog eens motiverend.

TIP 4 ♡ Zoek (sociale) steun

Een verandering in je gedrag brengen, is niet makkelijk. De eerste weken leef je op positieve energie, maar op den duur neemt het ‘gewone’ leven het weer over en is het toch lastig. Op deze momenten is het fijn om steun te vinden bij vrienden/familie. Je even laten oppeppen of horen dat je goed bezig bent, kunnen wonderen doen.

TIP 5 ♡ Tackle lastige momenten

Denk goed na bij lastige momenten. Vind je het lastig om een gebakje af te slaan op een verjaardag? Bedenk dan van te voren wat je gaat zeggen of laat de gastheer/gastvrouw vooraf weten waar je mee bezig bent.

Heb je een drukke week op het werk? Plan je beweegmomenten op voorhand in je agenda. Heb je echt geen tijd? Ga na het avondeten eens een halfuurtje buiten wandelen of ga tijdens de lunchpauze een wandeling maken. Er zijn momenten genoeg om te bewegen, je moet er alleen even bewust bij stil staan.

BELIEVE YOU CAN AND YOU’RE HALFWAY THERE. 

Theodore Roosevelt


Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter