5 x eenvoudige eiwitrijke snacks

Eiwitten zijn een belangrijk onderdeel als je gewicht wil afvallen, maar ook als je spieren wil opbouwen. Het zorgt voor een voldaan gevoel waardoor je minder snel ongezond gaat snacken. Er zijn heel wat makkelijke eiwitrijke snacks die makkelijk zijn om mee te nemen naar het werk, op uitstap … Benieuwd welke producten eiwitrijk zijn?…

06/03/2019

Eiwitten zijn een belangrijk onderdeel als je gewicht wil afvallen, maar ook als je spieren wil opbouwen. Het zorgt voor een voldaan gevoel waardoor je minder snel ongezond gaat snacken. Er zijn heel wat makkelijke eiwitrijke snacks die makkelijk zijn om mee te nemen naar het werk, op uitstap …
Benieuwd welke producten eiwitrijk zijn?

Als je gewicht wil verliezen moet 50% van je calorieën uit eiwitten komen. Met deze snacks ben je alvast op de goede weg om die eiwitten per dag te halen! En heel belangrijk ze zijn eenvoudig om mee te nemen!

》Hardgekookt ei

In juist 8 minuten, tover je een hardgekookt eitje op tafel. Kook er een paar in een keer want je kan ze 5 tot 7 dagen in de koelkast bewaren. Eén ei bevat ongeveer 8 gram eiwit. Het is één van de beste en eiwitrijke snacks! Maak ze op voorhand klaar en neem ze altijd mee onderweg!

》Zuivel

Als je zuivel mee wil nemen is het wel belangrijk dat je een coolbag in het bezit hebt want deze producten dien je wel koel te bewaren. De beste zuivelproducten zijn:

  • Cottage cheese: ongeveer 10 gram eiwit per 100 gram.
  • Magere Griekse yoghurt: ongeveer 7 gram eiwit per 100 gram.

Beide zuivelproducten kan je zo eten of met wat fruit. Je hoeft het enkel mee te brengen vanuit de supermarkt en het kan zo mee naar het werk bijvoorbeeld.2

》Vis in blik

Vis in blik, you hate or you love it. Maar het is wel zeer eiwitrijk. Je hebt keuze uit tonijn (ongeveer 25 gram eiwit per 100 gram), sardientjes (ongeveer 22 gram eiwit per 100 gram) of makreel (ongeveer 18 gram eiwit per 100 gram).
Het is heel voedzaam, kan je zo mee naar het werk nemen maar je moet er natuurlijk voor zijn. 3

》Noten & zaden

Je zou het misschien niet denken maar noten bevatten veel eiwitten, maar wel enkel de natuurlijke en geroosterde noten. Walnoten bevatten bijvoorbeeld bij een portie van 50 gram ongeveer 8 gram eiwitten. Of pompoenpitten, ongeveer 12 gram eiwitten per 50 gram.
Reden genoeg om af en toe een klein handje noten op het menu te zetten, beperk je hoeveelheden wel want er blijven natuurlijk veel calorieën en vetten (gezonde) inzitten.

》Pindakaas

Pindakaas bevat per eetlepel ongeveer 8 gram eiwit. Houd je wel aan deze eetlepel want ondanks dat er veel eiwitten inzitten, bevat het ook wel zeer veel calorieën.
Smeer eens wat pindakaas op je appel, de ideale snack voor in de namiddag.
Kijk wel uit dat je de natuurlijke pindakaasvarianten koopt zonder toegevoegde suikers.8

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter