7 dingen die een fitgirl weet

Fitgirl = zo fit mogelijk door het leven gaan door een gezonde en actieve levensstijl. Laat je vooral niet afschrikken door alle betekenissen op het internet! Voel jij je een #fitgirl dan ben je het ook gewoon! 7 dingen die elke fitgirl weet. Je probeert dagelijks actief te zijn en/of te gaan sporten. Actief door het leven…

17/05/2017

Fitgirl = zo fit mogelijk door het leven gaan door een gezonde en actieve levensstijl.
Laat je vooral niet afschrikken door alle betekenissen op het internet!
Voel jij je een #fitgirl dan ben je het ook gewoon!

7 dingen die elke fitgirl weet.

Je probeert dagelijks actief te zijn en/of te gaan sporten.

Actief door het leven gaan dat is jouw motto!
Nee, het lukt je hoogstwaarschijnlijk ook niet om elke dag naar de gym te gaan (lees: we zijn ook geen superwoman), maar we proberen wel elke dag minimum 30 minuten bewust actief te zijn. We proberen elke dag een stevige wandeling te maken, te fietsen naar het werk of te wandelen naar het werk, of wandelen met de hond, alles wat maar een beetje extra beweging geeft …. Yes, we do!
En tuurlijk proberen we zo veel mogelijk te sporten, maar dan liefst wel op een afwisselende manier denk maar aan fitness, zwemmen, yoga, bootcamp, pilates, fitboxen (you name it, you did it 🙂 ).
Fitgirls willen namelijk hun hele lichaam trainen & daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk afwisseling in je workout te brengen.

Jij weet wat je eet

Jij maakt zo veel mogelijk eten zelf & je plant dit allemaal heel goed in. Jij bent diegene die ’s avonds alles voorbereid voor de volgende dag. Je zorgt iedere ochtend voor een gevarieerd ontbijt gewoon omdat je graag op een gezonde manier je dag start.  Jij voorziet je eigen lunch & zegt resoluut neen tegen de broodjes uit de kantine van het werk.  En oh ja, jij bent echt op alles voorbereid want je hebt zelfs twee heerlijke en gezonde snacks in je werktas zitten.
Herken je jezelf?

Jij kiest voor volkoren koolhydraten 

Nee, jij bant niet alle koolhydraten want jij sport bijna iedere dag & jouw lichaam heeft dus een beetje koolhydraten nodig, maar je kiest  wel enkel en alleen voor de volkoren producten.
Hmmm!

Eiwitten zijn je beste vriend! 

Eiwitten zijn je beste vriend want ja je beseft maar al te goed dat zij er voor zorgen dat je de food cravings onder controle houdt.  Anderzijds zorgen ze er ook voor dat jouw lichaam kan herstellen na een stevige workout.  Jij houdt van eitjes, kip, kalkoen, kaas, yoghurt, bonen, noten, zaden, hummus & tofu.

Jij slaagt het ontbijt nooit over!

Jij weet dat je niet kan functioneren zonder een ontbijt.  Niet ontbijten is echt ongezond en zal er alleen maar voor zorgen dat je tijdens de dag alleen maar meer gaat eten omdat je lichaam bouwstoffen nodig heeft om te kunnen functioneren.
Jij vindt het niet erg om veel variatie in je ontbijt te brengen (lees: yoghurt, pannenkoeken, bananenbrood, havermout, … ).
Hmm,  genoeg redenen om uit bed te komen.

Jij weet al op voorhand wat je op restaurant eet! 

Jij pluist op voorhand het menu uit.  Online checken & perfect weten wat je gaat bestellen alvorens ze menukaart aan tafel brengen, jaja een fitgirl is altijd voorbereid.


Jij kan echt genieten

Je bent altijd voorbereid en laat je niet te vaak in verleiding brengen, maar als jij je eens laat gaan dan doe je het wel goed & dan geniet je er echt heel intens van.  Voor jou telt kwaliteit en niet kwantiteit!

Herken jij jezelf hier in?  150% zeker jij bent een Fitgirl & je mag er fier op zijn!

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter