Apotheek van de natuur: Gember

Gember heeft een zeer specifieke smaak, redelijk scherp en een beetje bitter maar geloof mij gember heeft tal van voordelen.  Iedereen zou steeds een stukje gember in huis moeten hebben en wel om volgende redenen.  Ontstekingsremmend en antibacteriële werking  Er zijn ondertussen al tal van onderzoeken gedaan waaruit gebleken is dat gember een natuurlijke ontstekingsremmer…

28/11/2017

StockSnap_3B4B5808A1.jpg

Gember heeft een zeer specifieke smaak, redelijk scherp en een beetje bitter maar geloof mij gember heeft tal van voordelen.  Iedereen zou steeds een stukje gember in huis moeten hebben en wel om volgende redenen. 

 1. Ontstekingsremmend en antibacteriële werking 
  Er zijn ondertussen al tal van onderzoeken gedaan waaruit gebleken is dat gember een natuurlijke ontstekingsremmer is.  Als ik wat keelpijn heb of griep voel opkomen, maak ik mij steeds een verse gemberthee.  Gember werkt namelijk niet alleen ontstekingsremmend, maar ook koortswerend en stimuleert het immuunsysteem.
  Bereidingswijze Gemberthee: 
  – 1 gemberwortel van 2 cm
  – 3 kopjes water
  – honing
  Was de gember, pel ze en snij de gember in kleine stukjes.
  Kook 3 kopjes water op een middelhoog vuur.
  Voeg de gember toe aan het water.
  Giet de thee in een kopje en doe er wat honing wat bij om een mindere scherpe smaak te hebben.
 2. Helpt tegen misselijkheid en braakneigingen
  In gember zit gingerol en deze stof helpt tegen verschillende vormen van misselijkheid zoals reisziekte, ochtendmisselijkheid, …
  Om de misselijkheid en braakneigingen tegen te gaan, consumeer je gember best in de vorm van een thee of rauw.
 3. Goed voor de spijsvertering
  Gember helpt ook om je spijsvertering goed te laten werken.  Het beschermt namelijk je maag- en darmslijmvlies en verhoogt de aanmaak van spijsverteringsenzymen.  Deze enzymen zorgen voor de afbraak van vetten en suikers.  Anderzijds zorgt gember dat de peristaltiek verhoogt waardoor de maaginhoud sneller naar de darm vloeit.

Er zijn nog heel veel andere voordelen aan gember.  Gember zou er namelijk ook voor zorgen dat je metabolisme versnelt, maar het zou ook een natuurlijke bloedverdunner zijn.

Bij mij thuis is altijd gember in huis en ik maak regelmatig een kopje verse gemberthee.
Ik ben altijd verbaasd dat je in Nederland in bijna ieder café of brasserie een heerlijke verse gemberthee kan bestellen, maar dat dit nog niet mogelijk is in België (warme oproep).  Het is ideaal om na een zware maaltijd even je maag te laten bekomen door een verse gemberthee.

Gebruiken jullie regelmatig gember? En waarvoor gebruiken jullie het dan voornamelijk?

Healthy & Travel T(r)ips

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

4 reacties

 1. shivatje op 29 november 2017 om 09:14

  Bij mij is het ook steeds te vinden.

  Aum Shanthi

 2. dewereldvanmirjam op 7 december 2017 om 14:52

  Hele handige tips! Deze ga ik zeker proberen 🙂

 3. Frederique op 16 december 2017 om 17:39

  Ik krijg gember dus echt niet weg, ik vind het zo vies. Ik heb last van migraines en hoorde laatst dat gember ook daar heel goed bij kan helpen.

 4. sellerjoshua op 23 januari 2018 om 05:34

  De gember is zo goed voor de gezondheid ,ik neem altijd gember na het eten .Het is echt goed om te verteren. Uw artikel is interessant en zo goed geschreven .Veel succes .alias josh

Laat een reactie achter