De 5 beste eiwitrijke snacks om mee te nemen

Een knorrende maag? Honger? Hmm, die koekjes in de kast zijn zo eenvoudig om te nemen … Maar ze bevatten veel te veel suikers waardoor ze niet het ideale tussendoortje zijn. Eiwitrijke snacks zijn de beste oplossing, zij zorgen dat je voor een langere tijd een energieboost krijgt maar ook langer een verzadigd gevoel. Hierbij…

19/04/2018

Een knorrende maag? Honger? Hmm, die koekjes in de kast zijn zo eenvoudig om te nemen …
Maar ze bevatten veel te veel suikers waardoor ze niet het ideale tussendoortje zijn.
Eiwitrijke snacks zijn de beste oplossing, zij zorgen dat je voor een langere tijd een energieboost krijgt maar ook langer een verzadigd gevoel.

Hierbij mijn top 5 van beste eiwitrijke snacks die ook nog eens eenvoudig zijn om mee te nemen of te maken.

 1. Een zakje gemengde noten
  Ideaal voor onderweg en dankzij noten heb je altijd een een eiwitrijke snack bij de hand.
  Heb je het liever wat zoeter? Doe er dan wat gedroogd fruit bij.
  Tip: ik heb thuis en op het werk een grote pot staan met noten & als ik echt honger heb neem ik mij een klein handjevol noten en weersta ik alle koekjes en snoep rondom mij.
  Werkt perfect voor mij!
 2. Shake time
  Een eiwitshake is een heel handige oplossing als je op zoek bent naar een tussendoortje.  Er zijn ondertussen ook verschillende smaken op de markt waardoor je eenvoudig kan afwisselen.  Zorg dat je op je werk steeds een bakje hebt met wat schepjes whey eiwit en dat je ook steeds een shakebeker bij de hand hebt zo heb je snel de ideale snack.
 3. Gekookt ei
  Een gekookt eitje is een heel goed alternatief voor een eiwitrijk tussendoortje.  Kook gewoon één keer per week een aantal eieren en bewaar deze in de koelkast.  Zo heb je er altijd bij de hand als je een ‘craving’ moment hebt.
 4. Rijstwafel en pindakaas
  Ik ben verslaafd aan pindakaas dus dit is voor mij gewone pure verwennerij.  Neem een rijstwafel, besmeer hem met pindakaas en werk hem (eventueel) nog af met een paar plakjes banaan.  Love it!
 5. Griekse Yoghurt
  Griekse yoghurt bevat lekker veel eiwitten en is dan ook ideaal als tussendoortjes.  200 g Griekse yoghurt, een handjevol blauwe bessen of frambozen en (eventueel) nog wat amandelnoten.  Perfect voor jouw namiddag hongertje.

Welke snacks raden jullie aan?

Let me know! Hoe meer afwisseling, hoe liever!

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

2 reacties

 1. shivatje op 20 april 2018 om 07:21

  Goede tips juist pindakaas lust ik echt niet 🙂

  Aum Shanthi

Laat een reactie achter