De lef om te veranderen

Verandering doet leven.  Een gezegde dat ieder van ons kent en toch is het niet altijd eenvoudig om verandering toe te laten.  Een van de grootste reden waarom mensen niet durven veranderen is angst, angst voor het onbekende. Jammer, want verandering kan zo fijn zijn. Het is nu eenmaal eenvoudig om in jouw comfortzone te…

10/09/2017

Verandering doet leven.  Een gezegde dat ieder van ons kent en toch is het niet altijd eenvoudig om verandering toe te laten.  Een van de grootste reden waarom mensen niet durven veranderen is angst, angst voor het onbekende. Jammer, want verandering kan zo fijn zijn.

Het is nu eenmaal eenvoudig om in jouw comfortzone te blijven, maar soms is het eens goed om dingen anders aan te pakken.  Verandering komt er op neer dat je jezelf openstelt voor nieuwe dingen, dingen die jouw leven misschien nog veel mooier gaan maken of nieuwe kansen waar je misschien nooit bij stil hebt gestaan.

Ikzelf heb in februari de beslissing genomen om van werk te veranderen.  Het werk lag niet meer in de lijn wat mijn verwachtingen van mijn job waren en toch durfde ik in het begin de stap ook niet te zetten want ik was bang voor het onbekende.
Uiteindelijk heb ik mijn ontslag gegeven en ben ik aan het werk gegaan bij een IT-bedrijf als Internal Sales.  Een drastische verandering, maar ik was er van overtuigd dat het echt iets voor mij ging zijn, maar jammer genoeg heb ik mis gegokt en was de job verre van de job die ik doodgraag had moeten doen.  Ik was in het begin vooral kwaad op mezelf want ik had een job waar ik 5 jaar had gewerkt zomaar achter mij gelaten om uiteindelijk in dezelfde situatie te staan: een job doen waar ik niet gelukkig van werd.
Uiteindelijk heb ik mijn knop terug omgedraaid en voor mezelf de keuze gemaakt dat ik weer op zoek moest naar een nieuwe job maar dat ik nu eerste instantie strenger ging zijn om te kiezen voor een welbepaalde job.
Mijn zoektocht was nog niet gestart of ik zag een vacature staan als ‘Recruitment & Officer medewerker’ & dit leek mij echt een job op mijn lijf geschreven.  Het was precies een puzzel waar alle puzzelstukjes eindelijk in elkaar vielen.  Ik ging op gesprek en voordat ik het goed besefte, had ik mijn ontslag bij mijn toenmalige werkgever gegeven.  Ik voelde mij in eerste instantie beschaamd omdat ik moest toegeven dat de functie mijn ding niet was, ik voelde mij gefaald en was kwaad op mezelf.
Ondertussen ben ik een maand op mijn nieuwe job bezig en ben ik zo blij dat ik tweemaal heb durven toegeven aan verandering want nu ben ik enorm gelukkig op mijn nieuwe job en weet ik dat ik de juiste beslissing heb genomen.  Verandering kan zo veel moois teweegbrengen en ja misschien kies je ook wel eens verkeerd maar ik ga er vanuit dat je altijd wel op jouw pootjes terechtkomt.

Nu ben ik er zelf van overtuigd dat ik door deze verandering flexibeler ben geworden en dat ik mij ook veel sneller aan pas.  Ik ben namelijk blij dat ik op ontdekking ben gegaan want je moet namelijk leren wat je leuk vindt, wat je drijft, waar je knelpunten liggen en waar jij niet voor in de wieg bent gelegd.  De enige manier om dit uit te zoeken is door een bepaalde verandering in je leven door te voeren.

Begin in eerste instantie te ontdekken wie jezelf bent.  Kies nadien bewust voor verandering en durf geen angst te hebben voor deze keuze, misschien loopt het in eerste instantie niet zoals verwacht, durf dan weer voor verandering kiezen en ontdek wie jezelf bent en wat jij van jouw leven verwacht!

Heb jij onlangs ook voor verandering gekozen? Wat deed jouw beslissen om voor deze verandering te kiezen?  Ben je er gelukkiger door geworden? Laat het mij zeker weten, altijd fijn om te horen hoe andere mensen hier mee omgaan en of ze het zo opnieuw zouden doen.

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter