De opgave van een gezonde lunchbox!

Een gezonde lunchbox maken… Het blijft een opgave en je hebt er wel wat planning voor nodig.  Maar als je net zoals mij weer even de riemen moet aanspannen omdat de zomer ongewild wat sporen heeft achtergelaten. Lees: Veel te veel feestjes (met ongezonde snacks), veel te veel ijsjes (ja het is maar 1 keer…

26/08/2017

Een gezonde lunchbox maken…
Het blijft een opgave en je hebt er wel wat planning voor nodig.  Maar als je net zoals mij weer even de riemen moet aanspannen omdat de zomer ongewild wat sporen heeft achtergelaten. Lees: Veel te veel feestjes (met ongezonde snacks), veel te veel ijsjes (ja het is maar 1 keer zomer op een jaar), veel te veel terrasjes en damn plots draag je weer wat extra kilootjes mee… Yep voor al diegene die in dezelfde schoenen als ik staan, is het belangrijk om tijd te maken voor die overheerlijke lunchboxen.  Dames komaan, we kunnen het en gaan er weer stevig tegen aan en nee we wachten weer niet tot 1 september want uitstel wordt afstel.
Dus plan vooruit, eet weer gezond en probeer zo weinig mogelijk te zondigen, niet zondigen zou nog beter zijn maar geef toe het moet nog leuk blijven en vooral we willen het volhouden.
We willen niet meer in dezelfde gewoontes vallen om na iedere zomer of drukkere periode weer wat kilo’s bij te komen.  Dus komaan we gaan van start en zorgen weer elke middag voor een gezonde gebalanceerde en voedzame lunch!

Een gezonde lunchbox klaarmaken is belangrijker dan je denkt want als je tijdens de middag een gezonde en voedzame lunch eet, heb je veel minder zin in zoete lekkernijen en blijf je dus makkelijker van al dat lekkers (lees: ongezond) af.
Ik maak bijvoorbeeld steeds een lunchbox voor twee dagen klaar waardoor ik niet iedere dag tijd hiervoor moet vrij maken. Een salade, verse soep … ik maak gewoon een dubbele portie!
Probeer zo veel mogelijk variatie in je voeding te brengen en wissel af met seizoensgroenten en fruit.

Hierbij enkele voorbeeldjes van lunchboxen die je kan klaarmaken.

Maandag: Couscous met spinazie, komkommer en tomaatjes
Dinsdag: Couscous met spinazie, komkommer en tomaatjes
Woensdag: Bulgur met meloen, sperzieboontjes en paprika
Donderdag: Bulgur met meloen, sperzieboontjes en paprika
Vrijdag: Verse soep met crackers en mager beleg
Zaterdag: Omelet met champignons, tomaatjes en tuinkruiden
Zondag: Op zondag staat er nooit iets gepland en plunder ik gewoon alle restjes uit de koelkast 🙂

Geef toe deze lunchboxen vragen toch niet al te veel tijd? En geloof mij jouw lichaam is hier zo dankbaar voor!

Komaan dames!! You can do it! Make yourself proud!

🙂

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter