Emotie eten, hoe ga je er mee om?

85% van alle vrouwen heeft wel al eens te maken met eetbuien, emotie eten, stress eten, … . Je bent dus echt niet alleen als jij hier ook soms last van hebt. Ik alleszins ook. Maar ondanks dat je je er niet voor hoeft te schamen, kan je er wel iets aan veranderen. Oorzaken Er…

19/02/2019

85% van alle vrouwen heeft wel al eens te maken met eetbuien, emotie eten, stress eten, … . Je bent dus echt niet alleen als jij hier ook soms last van hebt. Ik alleszins ook. Maar ondanks dat je je er niet voor hoeft te schamen, kan je er wel iets aan veranderen.

Oorzaken

Er zijn tal van mogelijke oorzaken die kunnen leiden tot emotie eten.
Bv: slechte dag, stress, luiheid, verdrietig zijn, …
Het zijn allemaal momenten die een negatieve invloed hebben op je motivatie. En eigenlijk ben jij diegene die alles veroorzaakt heeft. Je bent hard voor jezelf, je bent negatief over jezelf, je doet lelijk tegen jezelf, …
Je bent een echte bitch maar dan tegen jezelf. En net daar ligt de fout van emotie eten!

MAAK ER NIET ZO’N PROBLEEM VAN.

GO GO!
De grootste fout die je maakt is om jezelf in de put te duwen. Je weet namelijk op voorhand al dat het gaat resulteren in nog meer eetbuien.
Eetbui door overlaad aan emoties → balansdag → honger → eetbui, dus balansdag is mislukt maar morgen nieuwe kans → balansdag → shit, weer mislukt → nog een eetbui → welkom bij de jojoclub!
Compenseren vraagt altijd om problemen!
Het enige dat je doet door compenseren is slechte gewoontes in de hand werken.
Het enige juiste dat je kan doen na een eetbui of emotie eten is jezelf weer bij elkaar rapen, niet zo zeuren, keihard aan het werk gaan en door gaan met je fantastisch leven op weg naar schitterende resultaten.

Het kan altijd erger

Een stukje chocolade is zeker niet erg, is ook geen geen ramp als je er een stukje van hebt genomen. Oké, je plan is mislukt en nee het helpt niet mee aan je doelen, maar geef toe het gaat over één stukje chocolade.
Eén stukje is geen probleem, het is wel een probleem als dat ene kleine stukje chocolade een hele reep wordt ‘omdat je het nu toch al verpest hebt.’ En wordt het die reep dan is het nog geen ramp al is je probleem wel groter geworden om recht te trekken.
Je kan heel gemakkelijk tijdens een eetbui een week progressie teniet doen en dat is zonde. Dus hoeveel je wereld er niet van vergaat, drijft je doel wel een stukje verder bij je vandaan na een grote eetbui.

DOORBREEK HET PATROON

Zoek de oorzaak op. Heb je altijd een eetbui als je stress hebt, dan is er een patroon. Je hebt stress en je gaat eten. Het is een gewoonte geworden en dat moet je doorbreken.
Zoek je patroon, herken het en zoek er een oplossing voor. Vervang het patroon door een ander patroon. Zoek een andere gewoonte die wel helpt om je emoties te overkomen maar die je progressie niet in de weg staat. Dat zal in het begin heel moeilijk zijn en het zal veel doorzettingsvermogen vragen, maar zodra het gelukt is heb je een slechte gewoonte vervangen door een een betere.
Wie weet helpt je favoriete muziek wel om de eerste keer het patroon te doorbreken.

Eten is niet nodig voor slechte emoties

Je verdriet gaat heus niet minder worden door die reep chocolade op te eten, het is een uitvlucht of een manier om je emotie TIJDELIJK te onderdrukken.

Conclusie:

→ → Zoek je patroon, herken het en zoek er een oplossing voor. Vervang het patroon door een ander patroon. Zoek een andere gewoonte die wel helpt om je emoties te overkomen maar maar die je progressie niet in de weg staat.


Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter