Energievreters!

Heb jij ook aan het einde van de week gebrek aan energie? Ben je het moe om moe te zijn? Hoe komt het dat je zo moe bent en waar is je energie gebleven? Stel jij je deze vraag ook soms?  Ik las onlangs een heel interessant artikel waar men het weer eens had over…

01/10/2017


Heb jij ook aan het einde van de week gebrek aan energie? Ben je het moe om moe te zijn?

Hoe komt het dat je zo moe bent en waar is je energie gebleven?
Stel jij je deze vraag ook soms? 

Ik las onlangs een heel interessant artikel waar men het weer eens had over ‘Je bent wat je eet’!. Tuurlijk, weet ik dat de voeding die ik eet effect heeft op mijn lichaam. Maar het artikel drukte mij toch weer eens op de feiten & dat had ik net nodig.

Ons lichaam heeft namelijk voedingsstoffen nodig om je goede conditie te kunnen houden. Voedingsstoffen bestaan uit vitaminen, mineralen, enzymen en vezels.  Het verbaast je waarschijnlijk niet dat je deze voedingstoffen niet terugvindt in de fabriek-geproduceerde tussendoortjes. Fabriek-geproduceerde tussendoortjes staan nu eenmaal gelijk aan SUIKER!

Als je enkel op koffie, suiker en afhaalmaaltijden leeft, zal het je niet verbazen dat je energie ontbreekt. Wil je uit die sleur dan moet je dingen eten die energie produceren en niet langer energie kosten.

Wil je dus fitter door het leven gaan, kies dan voor fruit, groenten, peulvruchten, noten, kiemen… Ze zitten boordevol voedingsstoffen en ze worden ook nog eens onmiddellijk verteerd.

Anderzijds is het belangrijk dat je complexe koolhydraten eet in plaats van simpele suikers.  In eerste instantie zal je denken dat suiker je energie geeft, maar omdat het je bloedsuikerspiegel te hard doet stijgen gaat je lichaam daarna paniekerig in de weer om deze weer naar beneden te krijgen en uiteindelijk kost je dat alleen maar meer energie. De onvermijdelijke dip die hierop volgt laat je nog dieper zakken waardoor je weer opnieuw naar iets zoets verlangt. Het is de vicieuze cirkel die je zeker bekend in de oren klinkt.

Wil je meer energie? Ban dan volgende energievreters!

  1. Alcohol, cafeïne & nicotine.
  2. Suiker of voedingsmiddelen met suiker
  3. Fabrieksvoedsel en alle andere bewerkte en geraffineerde producten.
  4. Te veel verzadigde vetten
  5. Het overslaan van maaltijden
  6. Stress en piekeren
  7. Te weinig slaap

Hoe voel jij je op het einde van de week? Ook moe? Ga jij proberen om net nog iets gezonder te leven?
Let me know! Ik ga het alvast komende week uittesten.

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter