Groenten als wondermiddel voor je lijf

Iedereen weet dat groenten en kruiden goed voor de gezondheid zijn, maar er zijn heel wat groenten en kruiden die dat extra tikkeltje meer nog hebben. Benieuwd welke groenten en kruiden jij binnenkort nog iets vaker op het menu gaat zetten?  1.  Wortels: voor de huid. Wortels bevatten bètacaroteen en deze stof wordt in ons…

03/09/2017

Iedereen weet dat groenten en kruiden goed voor de gezondheid zijn, maar er zijn heel wat groenten en kruiden die dat extra tikkeltje meer nog hebben.
Benieuwd welke groenten en kruiden jij binnenkort nog iets vaker op het menu gaat zetten? 

1.  Wortels: voor de huid.
Wortels bevatten bètacaroteen en deze stof wordt in ons lichaam omgezet naar vitamine A en wordt daarom ‘provitamine a’ genoemd.
Anderzijds beschermt bètacaroteen onze huidcellen tegen uv-schade en ondersteunt het ondertussen ook de aanmaak van het pigment dat onze huid een kleurtje geeft.

2. Knofook: tegen bacteriën. 
Allicine is het wondermiddel in knloflook, het is namelijk een natuurlijk antibioticum. De stof werkt namelijk preventief bij hart-en vaatziekten, ademhalingsproblemen, spijsvertergingsstoornissen, infecties en huidproblemen, …
Tip: je eet hem best rauw en gesneden om zo het maximum aan allicini binnen te krijgen.

3.  Spinazie: tegen rimpels
In spinazie zitten massaal antioxidanten.  Als je veel spinazie eet dan maak je jouw huid sterker.  Het zorgt er ook voor dat je afvalstoffen beter afgevoerd worden waardoor je huid er gezonder zal uitzien.


4.  Zoete aardappel: tegen puistjes 

Zoete aardappel zit vol met vitaminen A &C .  Deze vitaminen bestrijden de bacteriën die acne veroorzaken en anderzijds zorgen ze er voor dat je huid sneller zal herstellen en dat je dus minder littekens krijgt.


5.  Veenbesen: voor de blaas. 

Ben jij één van die vrouwen die regelmatig last heeft van blaasontstekingen? Dan ben jij er zeker al van op de hoogte dat veenbessen dit helpen te voorkomen.  Ze bevatten PAC’s die een laagje leggen op de uitsteeksels van de E. Coli bacterie die meestal blaasontstekingen veroorzaakt. Door dat de ze een laagje hier op leggen, kunnen de bacteriën zich niet vasthechten aan de blaaswand en worden ze weggespoeld via je urine.

Zoals je kan zien zijn er verschillende groenten die toch nog extra bijkomstige voordelen hebben voor je gezondheid.  Je dient ongeveer een 300-400 gram groenten per dag te eten voor je gezondheid.  Voldoende groenten eten, zorgt er in het algemeen al voor dat je minder kans hebt op hart-en vaatziekten en diabetes type 2.

Groenten eten = de boodschap!

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter