Handig: Alle tips die je nodig hebt om vanuit huis te werken

THUISWERKEN: 5 TIPS Verdeel je tijd in blokken Ja kan niet de hele tijd productief zijn. Probeer je werktijd in blokken in te delen. 90 minuten met volle focus werken, 10 minuten even iets anders doen. Een kleine wandeling, een koffie drinken, een wasje draaien, …. . Geloof mij het werkt! Zorg voor een fijne…

18/04/2020

Door het coronavirus zitten we masaal thuis. Hoe werk je productief thuis?

THUISWERKEN: 5 TIPS

Verdeel je tijd in blokken

Ja kan niet de hele tijd productief zijn. Probeer je werktijd in blokken in te delen. 90 minuten met volle focus werken, 10 minuten even iets anders doen. Een kleine wandeling, een koffie drinken, een wasje draaien, …. . Geloof mij het werkt!

Zorg voor een fijne werkplek

Creëer rust in je hoofd door een werkplek te maken waar jij je fijn bij voelt. Het is niet verstandig om tussen de rommel te werken, maar zorg echt dat je daadwerkelijk blij wordt van je werkplek.
Voorbeelden: een geurkaarsje aansteken, een muziekje op, mooie bloemetjes op jouw bureau, …
Ik zelf ben grote fan van de Easy Like Sunday Morning playlist op Spotify als achtergrondmuziek. Een heerlijk koffietje op mijn bureau werkt ook steeds.

Maak een takenlijst met een planner

Werken met een planner is altijd een goed idee, maar in tijden van thuiswerk is hij net nog wat handiger. Een hele fijne planner om mee te werken is de Planner Plan your work A5. Weg met to do lijstjes op mijn bureau, maar 1 overzichtelijke planner waarin al mijn deadlines, afspraken en taken in 1 oogopslag in zie. Zeer handig bij thuiswerken om mijn deadlines in de gaten te houden en efficiënt te plannen.

Luister goed naar jezelf tijdens het thuiswerken

En probeer de vaste regels een beetje los te laten. Zo hoef je niet per se achter de computer te zitten van 9 tot 5. Misschien werkt voor jou de vroege ochtend beter, of ben je juist productiever in de avond. Af en toe een powernap van 5 minuten kan voor jou misschien ook beter werken dan stug doorgaan terwijl je eigenlijk geen energie meer hebt. Kijk wat voor jou werkt en experimenteer daarmee.

Zorg voor een digitale werkruimte

Heb je veel contact met je collega’s via videochat? Zorg er dan voor dat je een goede digitale werkruimte hebben. Zorg ook voor een goede Headseats waardoor je niet de hele tijd je mobiel aan je oor hoeft te houden. Want dat is niet fijn en vooral niet handig.

Heb jij nog vragen over het thuiswerken of heb je zelf nog hele goede tips? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Deel dit

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter