Healthy & Happy!

Dag in dag uit ‘leven’ we, maar jammer genoeg leven we vaak op automatische piloot.  Het werk, de huishoudelijke taken & de druk waar we continue tegen moeten opbotsen blijft moeilijk en zwaar. Maar wat betekent nu gezond & happy leven? Ik denk dat het in eerste plaats heel belangrijk is dat je zaakjes van…

20/06/2016

excitement_med

Dag in dag uit ‘leven’ we, maar jammer genoeg leven we vaak op automatische piloot.  Het werk, de huishoudelijke taken & de druk waar we continue tegen moeten opbotsen blijft moeilijk en zwaar.
Maar wat betekent nu gezond & happy leven?
Ik denk dat het in eerste plaats heel belangrijk is dat je zaakjes van binnen op orde moet hebben en dat je van daaruit aan de slag kan gaan om je gelukkig te voelen.

Gezond zijn is echt wel een veel breder begrip dan enkel een gezond lichaam.  De geest is net zo belangrijk en werkt nauw samen met je lichaam.  Iedere keuze die je maakt, bepaalt hoe gezond je lichaam is.

Hoe werk ik nu aan mijn gezondheid & hoe vertaalt zich dat in mij gelukkig voelen?

Hieronder enkele leuke tips!

Stap 1: Orde scheppen

Totale chaos = een valse start.  Zorg dat je van in het begin weet wat je doelen zijn en waar je naartoe moet werken?  Wil je een lichaam van een topsporter of wil je gewoon een vitaal leven?  Bepaal zelf wat belangrijk is!  Vanaf dat moment kan je een perfecte start nemen en zal het resultaat je bezwaren.

Stap 2: Let op je voeding

Voeding heeft een zeer belangrijk effect op hoe jij je voelt.  Gezonde voeding is de belangrijkste pilaar in een healthy lifestyle & behalen van je doelen.  Ongezonde voeding veroorzaakt namelijk tekorten in je lichaam waardoor je op den duur allerlei kwaaltjes krijgt.
Gezond eten zorgt dat je lichaam tevreden is en dat het goed presteert.

Stap 3:  Voldoende beweging

Ons lichaam is niet gebouwd om de hele dag stil te zitten.  Het is net gemaakt om te bewegen en onze spieren te laten werken.
Om te kunnen en willen te bewegen, moeten we ons lichaam van de juiste brandstof voorzien & door het sporten gaan we net weer zin hebben in gezond eten.
Het woord sporten, vul je in zoals jij dat wilt is dat fitnessen, voetballen, lopen of eender andere sport.  Maar evengoed kies je voor yoga of wandelen met de hond zolang dat je maar beweegt en geniet.

Blog

 

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter