Gewicht-struggle! Gooi het overboord! Waarom afvallen zo moeilijk is!

Ik las onlangs een inspirerend artikel op The Huffington Post over lichaamsgewicht. Het artikel noemde als volgende: ‘Your Purpose in Life is Not to Worry About Your Weight.’ Conclusie van het artikel: Je bent niet op deze planeet gezet om je alleen maar zorgen te maken over je gewicht! Het artikel zette me alleszins aan…

26/08/2019

https://www.pinterest.com/pin/294141419414764264/

Ik las onlangs een inspirerend artikel op The Huffington Post over lichaamsgewicht. Het artikel noemde als volgende: ‘Your Purpose in Life is Not to Worry About Your Weight.’

Conclusie van het artikel: Je bent niet op deze planeet gezet om je alleen maar zorgen te maken over je gewicht!

Het artikel zette me alleszins aan het denken.

Natuurlijk weet je dat je meer bent dan enkel het cijfer op de weegschaal. Niet? Ja natuurlijk! Toch hebben we allen wat probleempjes met dat cijfertje op de weegschaal. Waarom toch?

Je weet toch dat je meer bent dan het cijfer op de weegschaal?
Je bent toch meer dan een ‘look’?
Je bent toch meer dan wat je eet en wat je doet in de gym?

Euh …
Eerlijk?
Hier moest ik toch ook even over nadenken.
Ben ik überhaupt meer dan alles wat ik zonet heb opgenoemd?
Was ik het daar mee eens?

Ja ik ben MEER! Daar overtuigde het artikel mij van!

Het artikel omschreef het als volgt:

You’re wonderful. You’re beautiful. You’re a freakin’ unicorn.

The Huffington post

Hum? Ik word vergeleken met een eenhoorn! Beetje vreemd, maar ik ben nogal nieuwsgierig aangelegd dus ik wilde er alles over lezen!

Dus …
Een eenhoorn heeft geen tijd om onnodig geobsedeerd bezig te zijn met hun gewicht. Ze hebben namelijk belangrijke taken/dingen te doen in deze wereld. Taken/dingen die energie vereisen. Eenhoorns trainen en eten goed als een manier om zichzelf van liefde te tonen en energiek te voelen en dan gaan ze vervolgens terug over naar hun eenhoornszaken, waardoor de wereld een betere plek is.

Het artikel inspireerde mij! Meestal voel ik mij machteloos of hopeloos als ik een artikel lees over ideaal gewicht, gewicht verliezen, …. . Maar dit artikel gaf mij energie. Het was duidelijk! Ik moest niet meer verder zagen/klagen over mijn gewicht op de weegschaal, maar gewoon denken zoals een eenhoorn!

Vele dames onder ons moeten loskomen van hun obsessie met het cijfer op de weegschaal (ook ik), vooral omdat het steeds veel dieper kruipt.
Noem het emotioneel eten. Noem het coping. Noem het wat je wil.

We zijn niet op deze planeet gezet om geobsedeerd bezig te zijn met ons gewicht.

The Huffington Post

Obsessief bezig zijn met het cijfertje op de weegschaal, is niet anders dan verspilde energie. Energie die je veel beter voor andere dingen kan gebruiken, die wel belangrijk zijn en waar je jouw eigen wereld mooier door maakt.


Obsessief bezig zijn met de weegschaal is haat, haat naar jezelf en je lichaam. En van die haat moet je dringend af! Concentreer je op de dingen waar je je echt goed door gaat voelen.

Maak gezonde keuzes vanuit een plaats van eigen liefde en respect. Doe het niet omdat je ‘zou moeten’ of als een manier om iets te zien wat je niet bent. Doe het voor jezelf.

Het artikel inspireerde mij! Ik zie mezelf misschien niet als eenhoorn, maar ik geloof wel dat wij te veel met de weegschaal bezig zijn waardoor we echte belangrijke dingen in ons leven verwaarlozen. Hecht tijd en belang aan dingen die belangrijk zijn voor jou, die jouw wereld mooier maken.

Ik had nog geen doel voor 2019 … hier moet ik eens over nadenken :-).

Ben jij ook te veel bezig met dat cijfertje op de weegschaal? Wil jij hier ook vanaf stappen? Let me know!

Groetjes,

Debby

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter