Je lijn herstellen na de feestdagen

Heb je voorbije dagen ook lekker genoten? Groot gelijk! Feestdagen moeten nu eenmaal gevierd worden en zeker en vast Kerstmis – de mooiste tijd van het jaar. Kon jij al die lekkere gerechten niet weerstaan? Heb je misschien wel een keer te veel opgeschept? Of misschien heb je wat overdreven tijdens het dessert? Je hoef…

25/12/2017

Heb je voorbije dagen ook lekker genoten? Groot gelijk! Feestdagen moeten nu eenmaal gevierd worden en zeker en vast Kerstmis – de mooiste tijd van het jaar.
Kon jij al die lekkere gerechten niet weerstaan? Heb je misschien wel een keer te veel opgeschept? Of misschien heb je wat overdreven tijdens het dessert? Je hoef niet te panikeren! Ook na de feestdagen kan je ervoor zorgen dat je op een gezonde manier je lijn herstelt.

 1. Eet minder 
  Deze tip is wellicht de meest eenvoudige, maar zeer doeltreffende tip.  Door minder te eten, ga je automatisch wat sneller gewicht verliezen.  Eet dus gewoon tot dat je merkt dat je genoeg hebt.
 2. Water drinken
  Water drinken is heel belangrijk.  Het is niet alleen goed voor je metabolisme maar anderzijds krijg je ook er een verzadigd gevoel van.
  Probeer maar eens enkele glazen water te drinken wanneer je honger hebt.  Je honger zal snel afnemen.
 3. Eet zo gezond mogelijk 
  Na een periode dat je wat gezondigd hebt is het heel belangrijk dat je nadien voor maaltijden kiest op basis van groenten en fruit.  Probeer zo veel mogelijk variatie in je voeding te brengen en drink tijdens de ochtend eens een smoothie op basis van spinazie.  Probeer in al je maaltijden groenten te verwerken.
 4. Sporten
  Probeer elke dag minstens een half uurtje actieve minuten op te bouwen zodat je metabolisme een boost krijgt.  Een halfuurtje stevig wandelen volstaat al.Voila nu 4 daagjes op je voeding letten en wat sporten en je kan weer ruimte maken voor de etentjes bij Nieuwjaar 🙂

  Healthy & Travel T(r)ips

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

9 reacties

 1. Cassandra op 27 december 2017 om 09:39

  Ik heb hier vooral veel gezonde hapjes gemaakt met de feestdagen, dat scheelt ook een hoop

 2. Jamey Herben op 27 december 2017 om 10:05

  Kijk dat zijn nog eens handige tips. Op naar een gezond 2018

 3. Aniek Rooderkerken (@travelwriternl) op 27 december 2017 om 13:09

  Fijne tips! Ik probeer altijd genoeg te blijven sporten, al vind ik het ook wel fijn om even een weekje wat meer rust te hebben.

 4. kvdhelder op 27 december 2017 om 13:25

  Ik, als fanatieke sporter, stop ook altijd even deze tijd. Niet om me vol te stoppen, maar om tijd te maken voor familie en gezelligheid. Na deze dagen weer door! Niet om af te vallen, maar het is een lifestyle ?

 5. MetMirjam op 27 december 2017 om 20:26

  Altijd handig om weer even goed op te letten na (of tussen) de feestdagen! Handige tips!

 6. susanzielhuis op 27 december 2017 om 20:57

  Enig artikel, haha… als de beeb er is, begin ik ook! Vet veel zin in!

 7. Eke op 27 december 2017 om 21:46

  Ik ben zelf altijd een beetje verbaast dat mensen zoveel aankomen deze dagen. Hoeveel eet je dan wel niet? Ik heb liever een goed kerstdiner met een mooi stuk vlees en fijne bijgerechten dan alle meuk aan vreterijen door de dag heen, haha. Maar goed, ik word dus dik in de andere maanden.

 8. Rory op 28 december 2017 om 09:48

  Helemaal waar wat je zegt. Sowieso probeer ik overigens – ook tijdens de kerstdagen – niet teveel te eten. We kopen een kleine kerststol. Geen kerstkransjes en dat soort dingen. En ook bij eten hou ik de regel aan. Bij 80% – als ik denk: nu zou ik nog best wat lusten – stop ik. Dat is de laatste dagen misschien niet helemaal goed gegaan. Maar echt teveel eten? Dat doe ik niet.

 9. wannderful op 28 december 2017 om 15:42

  Ik kom nooit echt aan tijdens de eindejaarsfeesten, maar heb soms wel dat gevoel van té veel chocolade, kersttronk, vet en suiker. Daarna smaken gewone aardappeltjes met bloemkool al bijna als een feest. En dat halfuurtje buiten zijn, dat doet inderdaad echt deugd. Vooral als het zonnig en koud is. Fijne eindejaarsdagen!

Laat een reactie achter