Me-Time?

Me-time Gezonde levensstijl Relax

20/05/2016

me-time-3
Bij een gezond levensstijl hoort zeker en vast ook Me-time!  Jullie zullen hier al veel over gehoord hebben, maar wat is het juist & waarom is het zo belangrijk & vooral neem jij genoeg Me-time?  

Me-time = Tijd die voor de volle 100% voor jou is & die je helemaal aan jezelf mag besteden.  Die je mag invullen zoals jij dat wilt.  Waar je aan niemand verantwoording over hoeft af te leggen, zelf niet aan jezelf!

Me-time = Me, myself and I & dit is de gezondste manier om in het leven te staan want als je goed voor jezelf zorgt dan komt het ook goed met diegenen die je graag ziet en voor wie je zorgt.

Toch hebben vele mensen moeilijkheden om wat me-time in te plannen.  Eerlijk,  af en toe denk ik er ook zo over maar ik heb vooral geleerd dat me-time niet hoeft te betekenen dat ik uren voor mezelf moet uitrekken, soms kan een half uurtje of 10 minuten al genoeg zijn om tot rust te komen & mijn innerlijke batterij weer even op te laden.

 

Maar wat betekent me-time voor jou? 
Iedereen wordt wel ergens ontspannen van, maar het is een kunst om uit te vinden wat dat voor jou is.
Hierbij enkele vragen die je jezelf kan stellen.
°  Waar word je blij van? 
°  Wat vond je vroeger als kind leuk? 
°  Wat heb je altijd al eens willen leren of doen? 
°  Als geld & tijd geen belemmeringen zouden zijn, wat zou je dan het liefste doen? 

Je antwoorden zouden wel eens verrassend kunnen zijn & wie weet komen er wel leuke ideeën uit waar je zelf niet bij had stil gestaan.

Ik heb ook regelmatig nood aan me-time & dat hoeft niet altijd lang te duren, maar af en toe moet ik echt op die pauze knop kunnen duwen & even tijd voor mij zelf nemen.

– Een tijdschrift lezen met een versgemaakt koffietje
– Uitgebreid kunnen koken & experimenteren in de keuken
– Een goede wandeling maken met mijn hond Duvel
– Shoppen & het liefst alleen
– Bakken
– Een verwenmomentje plannen bij de schoonheidsspecialiste
– Even knuffelen met mijn hond
– Een uitgebreid bad nemen & mij van kop tot teen verwennen met lekker ruikende producten
– Een boek lezen: roman of een nieuw kookboek
– In mijn moestuin werken omdat ik er zin in heb
– Sporten
– Breien
– Op mijn blog schrijven
Je ziet voor mij kan Me-time ook iets kleins zijn, maar iedere keer dat ik zo een momentje heb gehad zijn mijn batterijtjes even opgeladen & kan ik er weer tegen.

 

Het is heel belangrijk dat je die momenten durft te gebruiken om even tot je zelf te komen & vooral niemand maar niemand zal het je kwalijk nemen.  Het is aan te raden om even aan niets anders te denken dan net jezelf, nadien heb je meer dan genoeg energie om al taken af te werken.

Op het internet vond ik ook onderstaande ideeën terug, wie weet zit er eentje tussen waar jij niet aan denkt & die perfect bij jouw persoonlijkheid past:
– mediteren
– puzzelen
– thee drinken
– zonnebaden
– yoga
– een massage krijgen
– muziek maken of luisteren
– haken
– snuffelen op een rommelmarkt
– wandelen
– fietsen
– een weekendje weg (alleen, met de partner of met vrienden)

Een ander veel voorkomend probleem is dat je tijd hebt gevonden voor me-time, maar dat het je niet lukt om te ontspannen & dat je vooral bezig bent met alles wat je nog moet doen.
Yep, ik geef toe, ik ken het gevoel.  Ondertussen heb ik er wel een oplossing voor, neem gewoon een papier en schrijf alle taken die je nog moet doen op.  Nadien stel je jezelf de vraag of je deze al dan niet vandaag moet doen of dat het misschien een dagje kan wachten?  Just try it, soms leggen we de lat gewoon te hoog voor ons zelf!

Jullie weten ondertussen al wat me-time voor mij betekent & vooral dat me-time noodzakelijk is bij een gezonde levensstijl, maar hoe nemen jullie me-time?   Laat het mij weten, ik ben enorm benieuwd!

Blog

 

 

 

 

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter