Matcha-madness: Alles wat je moet weten over Matcha!

Alles wat je moet weten over Matcha!

14/08/2019

Ontdek de awesome eigenschappen van Matcha !

Iedereen die met gezondheid bezig is, kent ondertussen wel Matcha. Matcha wordt gemaakt van gemalen groene theebladeren. In plaats van de bladeren van groene thee in te brengen, wordt het als poeder geconsumeerd. Heerlijk en super makkelijk, je dient het gewoon te mengen met heet water.

De thee wordt populairder, niet alleen voor zijn heldere groene kleur maar ook om zijn vele positieve eigenschappen. Ben je benieuwd naar de positieve eigenschappen?

Het zit bomvol antioxidanten

Matcha wordt ook wel eens een wondermiddel genoemd. Het is namelijk goed voor heel wat kwalen. Je drinkt namelijk de gehele bladeren waardoor je meer vitaminen en mineralen opneemt dan bij andere theeën. En ja geloof mij het zijn heel wat vitaminen en mineralen namelijk calcium, chlorofyl, vitamine A en C, kalium, ijzer en eiwitten. Moest je nog niet overtuigd zijn? Het bestrijdt ook rimpels!

Het geeft een boost aan je stofwisseling

Matcha geeft een ontzettende boost aan je stofwisseling waardoor je lichaam sneller vet gaat verbranden. Lucky us :-).
En het verlaagt zelfs nog eens je cholesterolgehalte.

Het geeft een langdurige energieboost

Wie zweert bij koffie voor zijn cafeïne gehalte, moet zeker eens Matcha uitproberen. Koffie heeft namelijk een tijdelijk stimulerend effect, maar Matcha geeft een energieboost van minstens 4 uur die aanhoudt en zonder de gekende dip die je wel eens van koffie krijgt!

Het geeft een zen-gevoel

L-theanine zit van nature in Matcha en heeft een kalmerend effect op je hersenen. In Japan wordt Matcha vaak gedronken tijdens het mediteren om zo nog meer te ontspannen. Ideaal dus om je eigen stressgehalte te verlagen.

Zoals je kan lezen heeft Matcha alleen maar positieve effecten op je lichaam. In Japan wordt het al eeuwenlang voor thee gebruikt, maar je kan Matcha ook heel makkelijk verwerken in brownies, pannenkoeken en in wafels.

Niets zo #instaproof dan matchapannenkoeken, en het maakt je lijf nog eens blij :-).

Gebruik jij al Matcha? Welke positieve effecten ervaar jij? En welke Matchapoeder gebruik jij het liefst?

Groetjes,

Debby

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter