Sterk is het nieuwe slank

  Vele vrouwen mijden krachttraining tijdens hun workout, maar als je social media wat volgt & je bent een beetje op de hoogte van de nieuwe tendensen binnen de sportwereld dan is het je hoogstwaarschijnlijk wel op al opgevallen dat meer en meer vrouwen aan krachttraining doen! Waarom? Sterk is namelijk het nieuwe slank!!! Ik…

30/05/2016

 

0f57d3ca-08b8-11e3-a8ac-003fa9020957_web_scale_0.5_0.5__
Vele vrouwen mijden krachttraining tijdens hun workout, maar als je social media wat volgt & je bent een beetje op de hoogte van de nieuwe tendensen binnen de sportwereld dan is het je hoogstwaarschijnlijk wel op al opgevallen dat meer en meer vrouwen aan krachttraining doen! Waarom?
Sterk is namelijk het nieuwe slank!!!

Ik ben sedert twee maanden ook niet enkel meer bezig met cardiotraining zoals fietsen & lopen, maar ik vul mijn workouts aan met krachttraining.  Krachttraining is namelijk de snelste weg naar een slanker, strakker en gezonder lichaam. Het geeft namelijk een boost aan je metabolisme waardoor je vetverbranding omhoog gaat, zelf in rust.

Wat is nu krachttraining? 
Krachttraining zij oefeningen die je doet met gewichten, op apparaten of op de mat met eigen gewicht.  De nadruk ligt op het versterken van je spieren en niet je conditie.  Het is wel belangrijk dat je alle oefeningen op een gecontroleerde manier doet & dat je ze steeds wat zwaarder maakt zodat je spierkracht vooruit gaat.  Je concentreert je op het sterker maken van je spieren, pezen, banden, gewrichten en botstructuur.

4532ffe147ba0d3471f39764ed486452_normal

 

Alle voordelen eens op een rijtje! 

1.  Je krijgt er een strak en afgetraind lichaam van & dit krijg je niet als je alleen maar cardiotraining doet. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe hoger je stofwisseling in rust (LEES: je verbrandt meer terwijl je gewoon zit).

2.  Je traint niet alleen je spieren, maar ook je banden, pezen, gewrichten & je botten worden sterker (LEES: je verkleint de kans op blessures).

3.  Je verbetert je houding waardoor rugklachten verminderen.

4.  Je moet niet sporten om af te vallen want spieren wegen nu eenmaal meer dan vet (LEES: je moet dus niet meer dagelijks met angst op de weegschaal gaan staan).

5.  Je bloeddruk en cholesterolgehalte zullen verbeteren.

6.  Het is gewoon leuk want tijdens een krachttrainig maak je namelijk meer dopamine & serotonine aan en laten dit nu de gelukshormonen zijn.

7.  Je kan zoveel variëren binnen krachttraining & er zijn ontelbare oefeningen.

8.  Een strakker lichaam en meer kracht geven je zelfvertrouwen een enorme boost.  Je voelt je gezond en sterk & dat zal iedereen in je omgeving opmerken.  (LEES: je zal sowieso complimentjes krijgen).

9.  Krachttraining is een geweldige uitlaatklep.

10.  Je zal het beste in jezelf naar boven halen.  Het is geweldig om jezelf continue te verbeteren en resultaten te zien die je nooit voor mogelijk had gehouden.

Bij mij is het een ‘way of life‘ geworden & ik kan alleen maar zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest.

Vele vrouwen hebben geen zin om naar een fitness te gaan, maar in principe kan je thuis ook vele krachtoefeningen doen. Ik ga liever naar de fitness omdat je hier ook tips krijgt over oefeningen & op deze manier ben ik zeker dat ik iedere oefening juist/gecontroleerd doe.
Doe je dit toch liever thuis dan kan je op Youtube & Pinterest heel wat goede oefeningen terugvinden die je kunnen helpen.
Tip: zorg dat je alle oefeningen correct doet!
Als je ook nog eens volgende attributen in huis haalt, kan je beginnen:
– fitnessmatje/ yogamatje
– gewichtjes (neem een licht gewicht als je start – opbouwen is belangrijk)
– kettlebal (licht gewicht als je start)
– elastieken
ps: ik kocht al deze bovenstaande attributen gewoon in de Action 🙂

 

Just try it!

Je zal versteld staan welke resultaten je zal behalen & je zal je vooral sterk en energiek voelen!

Als ik dit kan, kan iedereen dit!

Blog

 

 

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter